Nederlandse Beatles laten 013 rock ’n rollen Nederlandse Beatles laten 013 rock ’n rollen

The Kik kan makkelijk teren op één album

, Jelle Willers

Nederlandse Beatles laten 013 rock ’n rollen

The Kik kan makkelijk teren op één album

Jelle Willers ,

Nederbeatgroep The Kik releaste vrijdagavond haar debuutalbum Springlevend. Waar zij vorig jaar in een nog rokerig Cul de Sac stonden, zijn zij dit jaar doorgebroken. Met toevoeging van Tilburger Paul Zoontjens op toetsen, sloeg de band een heel nieuwe weg in: Nederlandstalige liedjes werden de hoofdmoot en deze werden die avond getoond.

Omdat The Kik met Zoontjens in de gelederen in Tilburg een thuiswedstrijd speelt, stond het dus ook vol met bekenden van de band. De Kleine Zaal was gezellig vol met allerlei mensen die zin hadden om met hun voetjes old skool van de vloer te gaan.

Maar voordat het zover was, mocht Ricky de Sire met zijn band en Arpatie op synthesizer de zaal opwarmen. Hier kunnen we kort over zijn: ruk. Bij velen rees de vraag waarom een band als The Kik – komend seizoen huisband bij De Wereld Draait Door – een dergelijke ‘artiest’ in het voorprogramma heeft.

De zang was niet zuiver, de timing niet goed, de performance absurd slecht. De frontzanger zingt als zijnde een Boudewijn de Groot rip-off met het lichaam van lang vergane glorie nummers als ‘Dubbele Penetratie’. In het begin best grappig, tot dat het verandert in plaatsvervangende schaamte. Het publiek is blij als de band het podium verlaat.

Wat misschien een reden was om dit zooitje ongeregeld als voorprogramma te nemen, is dat The Kik superieur klinkt vanaf de eerste noten. Wel laten de gentlemen – want dat zijn ze, strak in het pak – behoorlijk op zich wachten. Maar wanneer ze zijn begonnen zit de Beatlessfeer er meteen in: zo moet het in de jaren zestig hebben geklonken.

Superstrak slingeren de heren de nummers van hun nieuwe album energiek de zaal in. De opzwepende muziek laat de armen en benen van de bezoekers alle kanten opwaaien, iets wat de band zichtbaar goed doet. Frontman Dave von Raven spart en sart lekker met zijn bandgenoten tussen de nummers door, wat hem en zijn bandleden de lachers op de hand geeft.

Als toegift spelen de heren het nummer ‘Verliefd Op Een Plaatje’, wat ze tijdens de show ook al speelden. “Sorry, we hebben pas één album, we hebben gewoon niet meer liedjes!” Dit stuit echter op geen tegenstand van de zaal, waarna de heren met een brede glimlach van het podium gaan.
 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg