Mundial wil garantiefonds beginnen voor binnenhalen wereldact Mundial wil garantiefonds beginnen voor binnenhalen wereldact

Fonds moet ongeveer 300.000 euro omvangen

, Bas van Duren

Mundial wil garantiefonds beginnen voor binnenhalen wereldact

Fonds moet ongeveer 300.000 euro omvangen

Bas van Duren ,

Festival Mundial heeft het voornemen een onafhankelijk garantiefonds op te richten dat garant moet staan voor het binnenhalen van een act van wereldformaat.

Het garantiefonds moet het meeste geld op halen bij midden- en kleine bedrijven uit Tilburg die het festival 'een warm hart toedragen'. Met bijdragen van duizend tot tienduizend euro probeert het fonds ervoor te zorgen dat bepaalde financierders niet meer te zeggen hebben dan de rest.

Het opgebrachte geld moet bij elkaar 300.000 euro opleveren. Met dat geld dient de wereldact te worden binnengehaald en staat het garant voor alle risico's bij alleen de grote naam. Alle andere acts vallen buiten de regeling.

Met het fonds hoeft Mundial geen aanspraak te doen op eigen vermogen. De organisatie benadrukt tevens dat het fonds geen subsidieregeling wordt. Het festival moet zelf met een begrotingsvoorstel komen die door de directie van het fonds moet worden goed gekeurd.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg