Nieuw dancefestival Kindergarten nu al geslaagd

Onpretentieus, brutaal, ondernemend en fris van geest

Julien L'Ortye ,

Op 12 mei maakt Tilburg kennis met een nieuw festival, Kindergarten. Het dancefeest heeft zijn locatie reeds gevonden in de vorm van het Stadspark. Initiatiefnemer Wouter de Wilde vertelt waarom hij vindt dat de stad een festival als Kindergarten goed kan gebruiken en wat bezoekers over twee maanden kunnen verwachten.

Hoe is het initiatief Kindergarten tot stand gekomen?

"In de regio ontbreekt het nogal aan een danceconcept als Kindergarten; bovendien waren wij van mening dat Tilburg wel een impuls kon gebruiken op het gebied van dancemuziek. Er gebeurt natuurlijk van alles in Tilburg, maar het aanbod is allesbehalve compleet te noemen. Samen met Thomas-Jelle van Tienhoven (DJ-collectief Schoolplein, red.) en Marco van Vessem, waar ik festivals als Dongen Draait Door mee organiseer, ben ik een plan gaan maken die alternatieve dancestromingen beter en veelvuldiger in Tilburg op de kaart zet. Dit plan uit zich nu in Kindergarten, een dancefestival dat binnen de regio zijn gelijke niet kent."

De slogan voor Kindergarten luidt ‘Never grow up’. Welke doelgroep hopen jullie (hiermee) aan te spreken?


"Kindergarten is de kwajongen onder de dancefestivals. Onpretentieus, brutaal, ondernemend en fris van geest. Sluit je hierbij aan, dan ben je onze doelgroep. Daarnaast is het festival een plek waar liefhebbers van betere dance(-evenementen) samenkomen. Dat wil zeggen: geen zorgen, geen verplichtingen, handjes in de lucht en het kind in je loslaten!"

Jullie hebben onder meer al The Subs op het affiche staan, een aardige publiekstrekker. Wie kunnen de bezoekers nog meer verwachten?

"We hebben tevens Gabriel Ananda (live), Kaiserdisco, Edwin Oosterwal en Schoolplein reeds aan de line-up van het festival toe weten te voegen. Meer namen komen in de loop van maart naar buiten. Hieronder zullen zeker ook nog een paar headliners zitten, dus houd de website in de gaten."


Het festival vindt plaats in het Stadspark. Vanwaar de keuze voor deze locatie?

"We wilden graag een festival dat niet alleen qua prijs, maar ook qua locatie zeer toegankelijk is. Middenin het centrum van Tilburg tref je het sfeervolle Stadspark Oude Dijk, een unieke en exclusieve locatie voor Kindergarten. Het park leent zich ervoor om een groot evenement in een intieme setting te laten geschieden. Wat je krijgt is een top line-up, recht in je gezicht: je moet de muziek niet alleen kunnen voelen, je moet de DJ’s kunnen ruiken!"

Wanneer kunnen we van een geslaagde editie spreken?

"Dat is het al, nu al."