Jus Oborn (Electric Wizard) cureert Roadburn 2013

Industrial metal-act Godflesh gestrikt als headliner

Ingmar Griffioen ,

Op dag 1 van Roadburn 2012 komt de organisatie doodleuk met groot nieuws voor de volgende editie. Jus Oborn van Electric Wizard gaat Roadburn 2013 cureren en Godflesh is gestrikt als headliner van die editie. De Britse industrial metal band zal zaterdag 20 april 2013 in 013, Tilburg voor het eerst haar legendarische album Pure integraal uitvoeren.

Roadburn heeft de laatste vier jaar goede ervaringen opgedaan met curatoren David Tibet (Current 93), Neurosis, Tom Gabriel Warrior (Triptykon) en Sunn O))). Dit jaar is de eer aan de Canadese prog-trash outfit Voivod. Jus Oborn zal als zesde curator persoonlijk de bands selecteren voor het 'The Electric Acid Orgy' event. Daarnaast speelt zijn eigen Electric Wizard een speciale headline set op vrijdag 19 april.

Electric Wizard is een zeer gereputeerde doom metalband uit Engeland, die sinds 1993 actief is. De band leverde sindsdien zeven albums af, waarvan Come my Fanatics... & Chrono.Naut (1997-1999) en Dopethrone (2000) als blauwdrukken voor de doom metal gelden. Dat deden ze in wisselende samenstelling en sinds het vertrek van oprichters Tim Bagshaw en Mark Greening (nu in Ramesses) is gitarist-zanger Jus Oborn het enige overgebleven oorspronkelijke lid. Electric Wizard integreert stoner, psychedelica en sludge in traditionele doom metal.

Roadburn is extatisch over de bevestiging, hoe verguld lees je op de site. Oborn ontvouwde meteen zijn eerste ideeën voor de 'ultieme Electric Acid Orgy': "Het wordt ziek, met alleen de meest heavy, boosaardigste drugmetal en met geestverruimende lichtshow en visuals. We gaan ook een ruimte inrichten om onze favoriete horror- en sleazefilms te draaien... Roadburn 2013 wordt een erg 'slechte' trip...hahahahaha."

Roadburn Festival 2013 vindt plaats van donderdag 18 tot en met zondag 21 april in alle zalen van 013, Tilburg. 3voor12 tilburg doet ongetwijfeld verslag, maar richt zich allereerst op de editie van 2012. Alle artikelen vind je in het Roadburn 2012 dossier.