We spraken een metaalbewerker uit de regio die een MTV European Music Award van zes meter hoog moest maken

Soms kun je nog zo dichtbij het circus zitten en toch niets met clowns hebben

Mick Arnoldus ,

3voor12 Rotterdam is er natuurlijk niet voor de grote artiesten. Er zijn al genoeg media die over hen schrijven. Waarom zouden wij het nog gaan hebben over een Drake of over Beyoncé?
Zo’n awardshow is een gigantische productie. Maar als je ver genoeg inzoomt zijn er ook kleine verhalen te vertellen, die het lokale niet overstijgen. Zo kwamen wij uit bij Benjamin, een 26-jarige lasser uit Maassluis. Hij werkte de afgelopen tijd aan een gigantische MTV-Award.

Hoi Benjamin! Wat ben je aan het maken?

Ik werk met een paar collega’s aan de award zoals die er dit jaar uit ziet, maar dan groter. Zes meter hoog om precies te zijn.

Dat is hoog! Waar komt het te staan?

Op het Hofplein. Hoe en waar precies weet ik niet.

Door wie werden jullie hiervoor benaderd?

De 'TV' van 'MTV'

De 'TV' van 'MTV'

We doen het samen met een ander bedrijf waar wij vaker werk voor leveren. Dat bedrijf is gespecialiseerd in aluminium constructies. Het is in opdracht van een reclamebureau, maar ik heb geen idee hoe die heet.

Is het een flinke klus of heb je weleens spannendere dingen gedaan?

De veer

De veer

Er zitten wel wat lastige dingen tussen, zoals de springveer die tussen de bol en het MTV-logo zit. Maar verder stelt het niet heel veel voor. Ik weet niet of ik echt weleens spannendere dingen heb gemaakt. Het is natuurlijk wel een MTV Award, dat blijft iets wat wereldwijd bekend is.

Wie denk jij dat er allemaal een EMA gaan krijgen?

Ik heb werkelijk waar geen idee wie er genomineerd zijn of wie er op komen dagen.

Hoe belangrijk vind je MTV überhaupt nog als het om muziek gaat?

Totaal niet belangrijk. Vroeger deed de zender haar naam nog eer aan, maar tegenwoordig gaat het enkel nog over zwangere tieners en andere onzinprogramma’s.

Ga je nog kijken hoe het eindresultaat erbij staat?

Het resultaat

Het resultaat

Dat ben ik wel van plan. Als het uitkomt dan, ik kom niet heel vaak in de buurt van het Hofplein. Maar ik ga er denk ik wel even heen.