Popronde tipt

Op de valreep tips van de organisatie

Redactie 3voor12 Rotterdam ,

Het grootste muzikale rondreizende circus komt op 5 november weer in Rotterdam. Met meer dan 66 bands op 41 locaties spelen is dit de grootste Popronde ooit. Nieuw dit jaar; in het kattencafe vinden akoestische sessies van 3voor12Rotterdam plaats. Geen keuzestress want de organisatie van de Popronde komt op de valreep nog met tien tips voor Popronde Rotterdam 2016.

Jessica:

1. The badger & the bass – 12:00 Schorem / 19:00 Parket
Inclusief sexy vetkuiven, swingende heupen, zwoele blikken en een lekker dansbaar ritme. Ma & pa ik sta niet in voor uw dochters, deze boys brengen u rockabilly op z'n best!

2. Démira – 14:00 RAAF / 20:15 Boudewijn
Heerlijke sounds die u mogelijks een beetje verwarren, poëtische folk aangevuld met het lieflijke charisma van deze jonge meid. Tot 2 maal toe te bewonderen!

3. Abdomen – 21:15 BAR3
Een uit het verre, doch mooie Leeuwarden ontsproten trio. Met hun guitige dynamiek en fuzzy garage sound leveren ze catchy liedjes waarvan u kriebels krijgt in de, euhm, ja in de onderbuik dus. Oh ja ik hoorde dat het ook nog echte skatsjes zijn!

4. Stoomboot – 16:30 De burgerij
Kleinkunst. Bitterzoete humor over vrienden zijn met je ex, blauwtjes lopen bij de meisjes, en de do's en don'ts tijdens je levensweg op deze aardbol. Gewoon een jongen met gewoon een gitaar. En Belgische roots, hoera!

5. Pebbles Kitty Cat Café
Katten en bandjes, weet u nog iets leukers om uw avond op te vullen? Ik denk het niet! The pussy sessions met Jeangu Macrooy, Judy Blank en The Grand East.

 

Francis:

1. The Overslept – 22.45 Club Vibes
De muziek waar ik in mijn tienerjaren naar luisterde toen Myspace heel hip was, maar dan in een modern jasje. The Overslept staat natuurlijk niet zomaar in de aftershow van Panic! At The Disco in de Heineken Music Hall. Maar eerst op 5 november in Club Vibes tijdens de Popronde!

1. WELLS – 15.00 Black Widow
Net een nieuwe clip uit en zaterdag akoetisch bij de Black Widow. Ik ken een aantal bandleden precies tien jaar! O.a. van hun oude bands en (daar komt ie weer hoor mensen): Myspace. Ze stonden eerder in het voorprogramma van Silverstein. Super zonde dat ze maar op 2 Poprondes spelen, maar een goede reden om er een supertof optreden van te maken! WELLS op Poprompje Rotterdam, yeah! Ja, poprompje.

2. Radio Eliza – 15.00 Wattnou / 20.30 Kraftbar
De meest geboekte band van de Popronde. Ze staan in ALLE veertig steden en maar liefst twee keer in Rotterdam. Hele dansbare muziek en ze zijn bevestigd voor Noorderslag. Hou deze band in de gaten

3. Storksky – 21.30 Club Vibes
Deze band won de Nu Of Nooit wedstrijd en mocht dit jaar Pinkpop openen! Laatst deze band bewonderd in Venlo. Ik was van plan om een paar nummers te kijken en dan door te gaan naar de volgende band, maar het was zo tof, dat ik het hele optreden heb gezien. Genieten dit!

4. The Grand East – 14.30 Pebbles Kitty Cat Cafe / 23.15 Zondebok & 't Zwarte Schaap
De band die ik tot nu toe het meest heb mogen bewonderen op de Popronde. Of het nou een rondvaartboot is of een kattencafe, The Grand East is overal voor in. Met nummers over rukken en porno kijken op je telefoon, is dit een beetje de Steel Panther van de Popronde. Alleen dan zonder bandana’s. En zonder tieten.