Craig Gallagher @ V11

Support: Brian McGovern

Foto's & Tekst: Sylvester Lobé ,

Vanavond staat Craig Gallagher op het programma met support act Brian McGovern. Deze 2 Ierse vrienden zijn samen op tournee. Eerder verzorgden zij nog samen de support, in een uitverkocht Paradiso, voor niemand minder Gavin James en vandaag is V11 aan de beurt. De boot aan de wijnhaven leent zich voor een avond gezellig dineren maar duidelijk ook voor (intieme) optredens.

Brian McGovern @ V11

Brian McGovern @ V11

Brian mag als voorprogramma een zestal nummers ten gehore brengen aan een uitverkocht V11. Net als het repetoir van Craig bestaat Brian zijn reportoir met name uit kleine, gevoelige nummers. De fijne stem, de mooie sound en de intieme setting zorgen al snel voor de aandacht van het publiek. Nummers als 'Scars', 'Loving you', 'Cinema' en 'Wife' passeren de revue. Als afsluiter covert Brian 'Hallelujah' van Cohen. De zaal staat letterlijk even stil bij de sterfdag van een grootheid.

Craig Gallagher @ V11

Craig Gallagher @ V11

Een minuut of 10 later is de opkomst van Craig Gallagher. Craig is een 24-jarige Ierse singer songwriter die momenteel op tournee is met Gavin James. Hij heeft reeds een eigen EP uitgebracht genaamd Home. En heeft ook al eerder op Eurosonic Noorderslag gestaan. 

Craig Gallagher @ V11

Craig Gallagher @ V11

Craig trekt een gevarieerd publiek en het is goed te merken dat hier zich al fans onder begeven. Van jong tot oud, allemaal genieten ze met volle teugen van het intieme optreden. Oude nummers als 'Home', 'OK', 'Without you' en 'Back tot the start' komen aan bod maar ook nieuwe nummers worden gespeeld. 1 van de liedjes ‘Wait’ is pas 2 dagen oud en geschreven tijdens zijn bezoek aan Nijmegen. 

Craig Gallagher @ V11

Craig Gallagher @ V11

Het publiek kijk ademloos toe, met hier en daar wat gegiechel van de wat jongere fans. Achter in de zaal onstaan gesprekken en er klinkt soms hard gelach. Jammer, want dat past niet bij het intieme optreden van Craig. Een aantal nummers speelt Craig onder pianobegeleiding van Brian. Het is leuk om te zien hoe de 2 Ieren genieten van het spelen en de onderlinge interactie. 

Craig Gallagher @ V11

Craig Gallagher @ V11

Het hoogtepunt van de avond is het akoestische optreden van Craig. Een Elvis Presley cover, 'Can’t Help Falling In love'. In het midden van de zaal omringt door de bezoekers die het nummer meezingen geeft hij een optreden dat iedereen kippenvel bezorgd. 

Craig Gallagher @ V11

Craig Gallagher @ V11

Als afsluiter van de avond wordt er nog een cover van The Police gespeeld. ‘Every little thing she does is magic’ krijgt een make over en wordt in een ‘Craig sausje’ ondergedompeld. Het klinkt prima en is een mooie afsluiter van deze avond. De jongens drinken nog een drankje en moeten morgen alweer door naar the U.S.A.