3voor12 Rotterdam presenteert: Album van het jaar

Redactie ,

Wie wordt de opvolger van ‘Dodo’ van Half Way Station? Net als vorig jaar is het publiek aan zet om weer te stemmen op het favoriete album van het jaar van een artiest afkomstig uit onze regio. Vorig jaar leverde deze stemming een epische strijd op tussen David & the Circumstances en De Dood in de halve finale waarbij er heftig door het publiek gestreden werd om een plek in de finale.

Dit jaar gaan we het ietsjes anders doen: we presenteren vandaag allereerst een longlist van 25 albums die wij als redactie meer dan de moeite waard vinden. Over een week, op 23 december, publiceren we een shortlist van 5 albums. Vanaf dat moment kan er gestemd worden op deze 5 albums tot en met 29 december 00.00. Er kan gestemd worden door een reactie achter te laten op de facebookpost van de shortlist of door een tweet te sturen (@3voor12rotterdam) en er kan ook nog heel ouderwets een e-mail (info@3voor12rotterdam.nl) gestuurd worden. Postduif is dit jaar helaas niet meer mogelijk. We gaan vervolgens de hele nacht tellen en op 30 december maken we bekend wie deze felbegeerde publieksprijs in de wacht heeft gesleept.

Heb je trouwens het idee dat wij een album vergeten zijn hieronder. Aarzel niet en laat het ons weten; we gaan het snel deze week luisteren, en misschien vinden we het wel zo goed dat we het volgende week alsnog op de shortlist plaatsen.

Hieronder, in totaal willekeurige volgorde, de longlist van onze Albums van het Jaar 2016. De albums die hieronder staan hebben we ook samengevoegd in een Spotify afspeellijst. De link hiervan vind je hieronder. Veel luisterplezier. 

 1. Kid Harlequin – Itch
 2. Order of The Emperor – Behold
 3. Crying Boys Cafe - The Keys Not The People
 4. The Jerry Hormone Ego Trip – Stout! Stout! Stout!
 5. Autumn Child - Wordless Poem For Fiona
 6. Silver Pockets Full - Where We're Coming From
 7. Friends of the Family – Time
 8. Re:Freshed Orchestra - The Re:Freshed Orchestra
 9. Maurice van Hoek - Live Forevermore
 10. Spasmodique – Six
 11. Gewoon Fucking Raggen – Bruja
 12. Yokocola – Cellarsounds
 13. Maria Mendes – Innocentia
 14. Bourbon Avenue – Livin’ and Lovin’
 15. Mayin - Maria Johanna
 16. Stealers – Street Law
 17. T.B. Florusse - A Different Man
 18. Broederliefde -  Hard Work Pays Off 2
 19. Tamara Woestenburg – Colony
 20. Pene Corrida - Volume Juan
 21. Sick of Stupidity - One Shot, One Kill
 22. Terilekst – Turquoise
 23. FFF - In Fear
 24. Flip Noorman - Make-Up
 25. Marutyri - Inner Movementsc