3x5 tips van Frankie Dros over Blijdorp Winter Festival

We spraken de organisator van het Blijdorp Festival over de wintereditie in de Van Nelle Fabriek

Tomas van de Velde ,

Op het kantoor van Frankie Dros in het hippe Industriegebouw vroegen we hem om wat tips. Zaterdag is namelijk de wintereditie van het Blijdorp Festival. Hiervoor pakt de organisator groots uit in de Van Nelle Fabriek, reden genoeg om bij hem langs te gaan voor een kopje thee en wat fruit!

5 ACTS OP BLIJDORP WINTER FESTIVAL

Sekouia
Deense artiest die live electronische muziek maakt. Hiervoor heeft hij nog nooit in Rotterdam gestaan! Ik vind het hele toffe liedjes om thuis te luisteren, maar in die bandvorm juist dansbare up tempo muziek. Benieuwd om te zien hoe hij dit gaat combineren!

 

De Likt
Als je hen niet kent, heb je de afgelopen tijd écht onder een steen geleefd!

 

Tom Trago b2b Benny Rodrigues
2 kartrekkers van de scene samen op één stage! Amsterdam meets Rotterdam. Volgens mij is dit nog nooit eerder gezien!

Denis Sulta
Opkomende artiest uit Glasgow, de muziek die hij draait en maakt is heel dansbaar. Protegé van Jackmaster (UK). Snelle, dansbare vibe. Zijn hit: “It’s Only Real” draai ik ook graag, het publiek loopt er mee weg!

Acid Arab
Acid Arab heeft een nieuwe live show. Zaterdag zul je deze voor ‘t eerst in Nederland zien! De beelden hebben wij exclusief gezien, het gaat hélemaal los!

5 REDENEN WAAROM IK NAAR BLIJDORP WINTER FESTIVAL ZOU GAAN

Overdag indoor
Met daglicht is er altijd een heel andere sfeer dan clubnachten. Je maakt samen mee dat het nacht wordt. Overdag biertjes drinken voelt toch anders aan en het is fijn dat je nog iets aan je zondag hebt.

De Van Nelle Fabriek
In dit Unesco werelderfgoed kom je niet zomaar binnen als festival. Ik zou zelf super benieuwd zijn hoe dit er eigenlijk van binnen uit ziet!

De unieke muziekprogrammering
Een breed palet aan muziek, echt voor ieder wat wils. We combineren house en techno met indie-electronische live-acts. Dit zou ik als bezoeker erg prettig vinden afsteken tegen de toch meestal eenzijdige programmering van festivals!

Meer dan muziek
Er zijn de iglo’s, kunstenaars, performers, een verborgen area,  en f*cking lekker eten.

Lekker op de fiets
Eindelijk een keer niet met de trein naar een andere stad.

5 REDENEN WAAROM BLIJDORP FESTIVAL NIET ALLEEN EEN MUZIEKFESTIVAL IS

Geheime cocktailbar Dr.
Helaas mag ik hier niets over zeggen, maar check het!

Iwan Smit
Iwan is de maker van onze huisstijl. Speciaal voor Blijdorp Winterfestival komt hij live kunst maken!

Iris Woutera De Jong
Speciale performance: Deform. Dit zagen we bij De Geheime Tuin en we hebben zo gebiologeerd zitten kijken. Je voelt je ongemakkelijk betrokken, terwijl je eigenlijk niet weet waar je nu naar zit te kijken, heel leuk!

Zara Maria
Dit vind ik een geweldige visual artist! Vandaar dat zij deze editie de visuals achter de acts op de mainstage mocht doen!

Stamppot
Men vond bij ons op kantoor: bij een wintereditie hoort stamppot!