Je kan je weer aanmelden voor de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam tot 15 mei. Daarna geeft de jury feedback en worden de 4 finalisten bekend gemaakt. In de finale speel je een set van 20 minuten met eigen werk. Let op: in de finale van de categorie producer ga je aan de slag met een sample-pakket om een nummer te maken. Zaterdag 18 september is de finale in de categorie Producer en de categorie Bands en op zondag 19 september is de finale Singer/songwriter en de finale Hiphop. Wie volgen Lucky Blue (categorie Bands), Liza Weald (categorie Singer/songwriter), Bkk (categorie Hiphop) en Vypes (categorie Producer) op?

Organisator Popunie

Het is sowieso handig om te mailen naar organisator Popunie voor de spotify-playlist met nieuwe muziek uit Rotterdam, de videoclip overzichten per maand, de podia waar ze in normale tijden programmeren in samenwerking met festivals als Popunie Live bij onder meer Motel Mozaique, Bevrijdingsfestival Zuid-Holland, Metropolis, Baroeg Open Air en de jarenlange ervaring met het inzetten van het promoten van Rotterdamse muziek voor eventuele vragen.

Tips

Het traject is geopend met een speciale Meet The Pro x GPR sessie genaamd 'Hoe presenteer je jezelf aan professionals' (link). 'Met tips die je kunnen helpen voorbereiden op het inschrijven voor het GPR traject, maar ook om jouw act sowieso beter te kunnen presenteren aan professionals in de muziekbizz!⁠'' 

Wat heb je nodig om je aan te melden?

  • Drie tracks
  • een presskit met bio
  • foto's
  • links naar je socials
  • een livefragment (met uitzondering van de categorie Producer). 'Het kan lastig zijn om op dit moment een live fragment aan te leveren i.v.m. corona, dus je mag hier creatief mee zijn. Een fragment van een livestream, online optreden, of zelfs een optreden in je eigen woonkamer wordt dit jaar ook geaccepteerd. Het is wel belangrijk dat de juryleden door middel van jouw livefragment een beeld krijgen van hoe jij op het podium staat.'

Tot 15 mei kan je je aanmelden via de website

Het GPR traject
Na de aanmelding buigt een professionele jury zich over de inzending van alle acts per categorie. Zij selecteren 4 acts per categorie voor de finale. Iedere inzending krijgt een gesprek met de jury. In dit gesprek hoor je wat de jury goed vond aan je act en waar je eventueel nog aan kunt werken. Dit is tevens het moment waarop de jury bekendmaakt of je doorgaat naar de finale. Dit gesprek vindt op het Popunie kantoor of online plaats.

Daarna gaat de finalist aan de slag met de feedback van de jury om het optreden in de finale te perfectioneren. Alle finalisten krijgen coaching in de vorm van een gesprek rondom je backline en je stageplan, feedback op je biografie, presskit & social media, een fotoshoot en coachingsgesprek over gages en uitbetalingen.

Bekijk hier de terugblik voor de vier finales van de Grote Prijs van Rotterdam 2020 

-Tekst gaat door onder de video-

Prijzen

Prijzenpakket
'Word je geselecteerd voor de finale? Dan krijg je sowieso een gage van €265 per persoon (tot max. 6 personen) voor je optreden. Hiernaast worden er in elke categorie geldprijzen, een masterclass op maat, en een begeleidingstraject met een professional naar keuze uitgereikt aan de 1e prijswinnaar (€ 1.000,-). De publieksfavoriet ontvangt een geldprijs van € 250,-.

Ook krijg je als winnaar en als publieksfavoriet een jaarabonnement voor Meet The Pro-sessies voor 2 personen. De winnaars treden daarnaast zo mogelijk op tijdens het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland 2022 in Rotterdam. Dit is natuurlijk nog afhankelijk van hoe de situatie rondom corona er dan voorstaat. De prijzen en gages worden mogelijk gemaakt door Sena Performers, de hoofdsponsor van de wedstrijd.'

Bekijk hieronder meer van de winnaars van de Grote Prijs van Rotterdam 2020: Lucky Blue, Vypes, Liza Weald en Bkk