Zondag 6 oktober. Het is vol in de kleine zaal van Het Paard als we aan komen, het moge duidelijk zijn: Marvin Dee Band heeft al een aardige fan schare. Allen zijn ze gekomen, wij ook, om het nieuwe album Changes live te mogen beluisteren. Het album is het begin van een nieuw hoofdstuk. Geen soloproject meer, maar een bandplaat. Samenwerkingen heeft Marvin Dee uitgebreid opgezocht. Strijkers, blazers en een percussionist volgen de band het podium op. Een band die van zichzelf ook al een sterke bezetting heeft. Het is af en toe passen en meten maar het is hét recept voor een prachtige avond, van een band die graag uitpakt.

Het begint al met dat Marvin Dee Band glunderend van geluk het podium op komt, iets wat direct aanslaat op het publiek. Zanger Marvin vraagt wie er al eerder geweest is en daarop wordt instemmend gereageerd. De bezoekers in de zaal die niet eerder geweest zijn, worden gelijk getrakteerd op een energieke kennismaking. Die flow wordt even doorgezet maar Marvin Dee Band weet ook de momenten goed uit te kiezen om even terug te schakelen. Het mooiste moment van de avond komt wanneer frontman Marvin, zichtbaar geëmotioneerd het nummer 'Harder' speelt. Het nummer dat hij schreef toen zijn moeder in het ziekenhuis lag. Moeder Dee is ook aanwezig in de zaal en komt na afloop van het nummer haar zoon trots bedanken. 

Dit soort momenten van energieke nummers naar rustige ballads wisselen zich in rap tempo af. Wij als leek vragen ons met regelmaat af waarom die vleugel op en af het podium op gehezen wordt; de crew heeft het er maar druk mee. Maar het is kenmerkend voor Marvin Dee Band, dat alles tot in de puntjes verzorgd heeft. Het moet wel voortkomen uit de liefde die de band duidelijk heeft voor de muziek. Met regelmaat wordt vanavond een strijker of blazer naar voren gehaald voor een solo. Bij elke keer kijkt zanger Marvin vol bewondering toe. 

Een van die momenten is wanneer percussionist en tevens buurman van Marvin, Ahmad het podium op komt. Ahmad geeft een extra dimensie aan de muziek en met hem heeft Delft er een artiest bij. Twee andere hoogtepunten zijn het duet met Cas Ronckers (ook wel bekend van World Next Door) en de ijzersterke gitaarsolo van Age Kat. 

Eerder speelde de band al op het eindfeestje van Dave Matthews Band. Het is niet alleen de namen die gelijkenissen kennen, maar de muziek ook. Met het album dat we hier vanavond voorgeschoteld krijgen, zouden we de band met een enkele vergelijking echter te kort doen. Het ene moment is het swingend zoals in 'Bolt Everything Down' of 'Solid', dan weer lieflijk klein bij 'Harder' en 'Little Boy'. De band heeft met 'Changes' een zeer volwassen album afgleverd en is wat ons betreft klaar om zelf voor grotere zalen te spelen. 

Het album is te koop via de website van de band en bij shows. Nummer voor nummer zal het album ook geleidelijk digitaal verschijnen. De eerste 4 singles zijn al te luisteren op alle digitale streamingdiensten.