De Rotterdamse artiest KEES won afgelopen mei, in de categorie singer-songwriter, de muziekwedstrijd ‘de Grote Prijs van Nederland’. Tijdens de finale speelde ze al het nummer ‘Buik op slot’ en nu is dit nummer, in een nieuwe versie, ook beschikbaar op alle streamingsdiensten. Het nummer maakt, volgens KEES, onderdeel uit van een drieluik met als thema de zoektocht naar jezelf.

‘Buik op slot’ weet je al meteen vanaf het begin te verleiden. Het begint rustig, dromerig, met alleen een akoestische gitaar en een drumloop. Kees zingt en neuriet ingetogen mee. Verder een romantische, raadselachtige tekst die uitnodigt om het nummer vaker te luisteren. Langzaam bouwt het nummer op. Halverwege gaat het tempo omhoog en worden synthesizer, elektrische gitaar en meerstemmigheid toegevoegd om te eindigen in een wonderschone climax. Ongelooflijk wat je allemaal voor moois te horen krijgt in slechts 3 minuten.  

“Het is niet genoeg” is de laatste zin van het nummer. Dit nummer smaakt zeker naar meer en doet uitkijken naar de volgende twee.

Kees speelt ook op 23 oktober in Bird! Een nog betere kans om dit talent beter te leren kennen.