Van 13 tot en met 16 juni vond de 50ste editie van het Poetry International Festival plaats. Op het Schouwburgplein organiseerde Stichting de Nieuwe Lichting op zondag 16 juni Poetry Park. Vroeger was dit de voorloper van Dunya Festival wat later is opgegaan in Rotterdam Unlimited met het Zomercarnaval. De brede programmering bevatte muziek, poëzie en spoken word. Naast gezelligheid en een hoop zonneschijn, waren er optredens van onder andere Lucky Fonz III, Beau Zwart en KUZKO.

Frino

Bij de open mic kunnen poëten zich opgeven. Het vroege publiek wordt het eerste uur getrakteerd op de meest uiteenlopende voordrachten, waarmee de toon voor de rest van de dag is gezet.

Hierna is het de beurt aan de uit Eindhovense afkomstige Frino. Het pseudoniem van Koen Frijns bracht dit jaar zijn eerste EP Nestgeur uit. Hij laat zijn kritische blik in woord en muziek gelden over het terrein en zorgt daarbij zelfs al voor wat losse voetjes. Poëtische beschouwingen over rustige elektronische muziek, luchtige piano muziek en soms heftige elektronische muziek vullen het veld.

Dwayne Franklin & Daddy Jacob en Beau Zwart

Naast mooie optredens kan er op het terrein ook worden genoten van genoeg eten en drinken en is er natuurlijk plek genoeg om te luieren. Dwayne Franklin & Daddy Jacob verzorgt hierbij de perfecte achtergrondmuziek met zijn door soul beïnvloedde elektronica. Het duo, bestaande uit Giorgi Kuiper en Brenn Luiten, maakt hierdoor het ultieme park hang-out gevoel compleet. Op zondag 30 juni kun je dit zelf gaan meemaken tijdens Metropolis Festival in het Zuiderpark.

Beau Zwart neemt het stokje gemakkelijk over en laat het terrein genieten van chille beats. Hij heeft voor vandaag zijn piano meegenomen en vriend Sykes, oftewel Mike Everling, uitgenodigd om de microfoon op te pakken. 

Derek Otte

Voordat er wordt overgegaan op het muzikale avondprogramma is het podium eerst nog even van Rotterdamse stadsdichter en spoken word-artiest Derek Otte. Zijn werk schitterde eerder in een filmpje van Discovery over de Rotterdamse haven. Dit saamhorigheidsgevoel komt vandaag terug in zijn versie van ‘Schipper mag ik overvaren’, waarin hij het publiek vraagt mee te scanderen; ‘Ja of nee?’. Het is een duidelijke ‘Ja’ en Otte kan rekenen op een grote respons. 

Lucky Fonz III

Om 21:15 uur is het toch echt weer tijd voor muziek en heeft Lucky Fonz III plaatsgenomen op de planken. De artiest is inmiddels uitgegroeid tot een van de bekendste singer-songwriters van Nederland en trekt dan ook veel bekijks. Hij begint met een passend feitje: 16 juni is namelijk ook de datum waar het boek ‘Ulysses’ van schrijver James Joyce om draait. De zanger weet, met slechts een gitaar in zijn handen, een grote aanwezigheid te zijn op het podium. Onlangs kwam zijn nieuwe plaat “Multimens” uit en het publiek wordt getrakteerd op zowel nieuwe als oude nummers. Veel mensen hebben plaatsgenomen op de grond en genieten van het intieme optreden. Geregeld wordt er, tot genoegen van de zanger, hard meegezongen met zijn gevatte en beeldende teksten.

Kuzko

Lang tijd om te relaxen is er niet, want de avond wordt afgesloten door het Rotterdamse KUZKO. De avond is inmiddels gevallen en het is tijd om te dansen! Het indie-elektronische duo, bestaande uit Danique van der Vlugt en Sam Ouwehand, heeft vanavond de complete band meegenomen. Samen met Pim de Roij (percussie en backing vocals), Margery aka Margi Sinniah (keys), Huy Le (bassist) en Richie Bleijenburg (drums) zijn ze gekomen om het publiek te voorzien van fijne tunes en swingende beats. De chemie tussen de twee werkt aanstekelijk en het is moeilijk om stil te blijven staan. KUZKO bracht onlangs single ‘White Vans’ uit, waarmee Art Rocks 2018 werd gewonnen. Natuurlijk wordt dit nummer vol trots vanavond live gespeeld en met deze knaller zit Poetry Park erop.