Wie nog niet was afgekickt van Wantijpop kon afgelopen zaterdag aan zijn trekken komen bij het inmiddels beruchte fenomeen Elektra's Tuinfeest in Sliedrecht. 3voor12 Dordrecht was erbij en licht een aantal bands voor je uit.

Galactic Superlords

Een kleine meid met een dijk van een stem en een groot gouden zwaard zie je ook niet vaak. Blijkbaar is het normale kost bij Galactic Superlords uit Keulen. We krijgen er flashbacks van twee zwaardvechtende vikingen op het podium van Amon Amarth van, maar zo ver komt het vandaag helaas niet. Met dikke tweestemmige solo’s die doen denken aan Iron Maiden, Dio en Thin Lizzy mogen we niet klagen. Horen we daar nou 'The Boys Are Back in Town'? Verrassend is de wisselende leadzang waarbij het opvallend is dat de gitarist links op het podium de minste nummers heeft maar het beste zingt. De band was gelijk vanuit de bus het podium opgesprongen omdat ze wat later waren, en geeft de geluidsvrouw een compliment voor het podiumgeluid. Tijdens de show is er van alle hectiek in ieder geval niets te merken. Ondanks de vele interactie krijgt de frontvrouw het publiek niet helemaal mee. Misschien is het nog te vroeg op de dag of moet er nog meer bier in bij de Baggeraars. Maakt niet uit, het is een goed begin en we zijn aardig op weg!

Minor Citizen

Dit jonge Amsterdamse rocktrio vinden we op de Talent Stage, waar de band al gauw een flink publiek weet te trekken. Naar eigen zeggen staat Minor Citizen met z’n drieën op het podium, maar maken ze geluid voor tien! Met invloeden als Royal Blood en Queens Of The Stone Age moet je inderdaad ook wel een flinke muur van geluid kunnen neerzetten, en dat doen ze. Ruige gitaarrifs en strakke drums, en veel, heel veel energie. Die Talent Stage is eigenlijk veel te klein!
Extra mooi nieuws is dat Minor Citizen een tweede EP gaat uitbrengen in het najaar. 

High Hi

In de mooie zonnige namiddag is het Belgische powertrio High Hi aan de beurt. De sound van deze band is een beetje het tegenovergestelde van dit zonnige weer: duister en meeslepend. Ze zijn de nieuwe afgevaardigden van de Belgische indie/postpunk-scene, volgend op the Customs en Intergalactic Lovers. Pak nog wat Interpol, The Cure, Divv en en Blood Red Shoes, en je hebt de perfecte mix om mee te knikken en naar de grond te staren, verloren in je eigen gedachten. De toon wordt vooral gezet door de gitaar, maar de bas en drums mogen er ook zijn. De snare klinkt als geweersschoten en de bas breit alles perfect aan elkaar. De opvallende harmonieuze zang à la San Cisco maakt het geheel af. Met een knipoog naar Eminems 'Without Me', verwerkt in een eigen nummer komen ze tot een verrassend einde. Het publiek verveelt zich geen moment, en geniet met volle teugen. Zo vol dat na het laatste nummer wordt gesmeekt om een toegift. Helaas begeeft de pedalenbak het, en komen we van een koude kermis thuis. Jammer, want amai; dit trio was zeer plezant!

Tricklebolt

Door naar retro-rockband Tricklebolt, die gouden tijden doet herleven op het podium met invloeden van Deep Purple, Birth of Joy, Led Zeppelin en meer van dat seventies-tuig. Deze vijfkoppige band uit Zwolle weet een stevige show neer te zetten die loopt als een trein. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat ze eerder al support mochten zijn voor o.a. Golden Earring, DeWolff, Uriah Heep en Thin Lizzy.
Tricklebolt speelt met zichtbaar plezier en ook het publiek heeft het naar zijn zin. De liedjes zijn catchy en zitten goed in elkaar, en doen zeker ook authentiek aan door onder andere het Hammond-orgeltje, dat de gitaren en zang een psychedelisch randje geeft. Tel daarbij op de lange haren, retro bloesjes en jawel, wijduitlopende broeken, en je hebt een fijn uurtje retrorock te pakken op deze zaterdagmiddag.

Raketkanon

Kan het nog harder? Nog intenser? Nog beter? Waarschijnlijk niet. Het Belgische Raketkanon sluit buiten af en wat een show! Old school Enter Shikari is er niks bij; HEALTH knalt bij lange na niet zo hard. Met maffe maatsoorten, dissonante vocal effects en pompende synth leads krijgt Sliedrecht een een show om niet te vergeten. Met een enkele stage diver en een constante pit gebeurt er zo veel dat het bijna niet meer te volgen is. Dat is dan ook juist wat past bij de show van Raketkanon: chaos en dynamiek. Bezeten muzikanten op het podium, bezeten toeschouwers in het publiek. Iedereen gaat uit zijn dak. Wat een dikke afsluiter voor buiten!

Het feest gaat binnen verder, Sliedrecht is nog lang niet klaar. Tot volgend jaar!