Het is zomer en dat betekent dat De Nieuwe Lichting Pop-up sessies weer van start gaan. Iedere week kun je van Rotterdams talent genieten op verschillende locaties in de binnenstad van Rotterdam. Het seizoen wordt ingeluid door songwriter en zangeres KEES.

Black Widow

KEES

Rond 13:00 uur begint KEES (Evelien Keesmaat) met haar set. De boel is opgezet voor kledingwinkel Black Widow aan de Nieuwe Binnenweg. De zon schijnt, alle instrumenten staan klaar en de aankleding is ook helemaal top. De zangeres trekt zeker bekijks en het winkelend publiek blijft geregeld stilstaan om te luisteren naar haar aanstekelijke liedjes. Met gevaar voor eigen leven stoppen er af en toe fietsers op het fietspad dat langs de Nieuwe Binnenweg loopt om te kijken naar de vrolijke KEES. De songwriter speelt haar onlangs uitgebrachte single, “Lekker fietsen”, speciaal voor deze fanatiekelingen en vraagt ze om vooral mee te zingen. 

Eendrachtsplein

Vervolgens is het tijd om te verhuizen, want er wordt op twee locaties gespeeld vandaag. Het wagentje van Stichting de Nieuwe Lichting wordt weer ingeladen en een kleine 100 meter verder gereden naar Kabouter Buttplug. Het is druk op het Eendrachtsplein, want ook EPM Holanda (School voor Braziliaanse muziek) is vandaag aanwezig met een jamsessie. Lekker veel muziek in de binnenstad dus vandaag! KEES trekt op het drukbezochte Eendrachtsplein beduidend meer bekijks. Al snel heeft ze een flink publiek verzameld dat aandachtig luistert naar haar nummers, zoals “Meeuw”, dat stiekem helemaal niet over een meeuw gaat, en “Dans voor mij”. De tweede sessie is iets korter, maar zeker een groot succes. KEES heeft vandaag een glimlach getoverd op veel gezichten van de toch al zo gezellige Rotterdammers.

Stichting De Nieuwe Lichting Pop-up gaat tot en met 5 oktober elke zaterdag op pad met een andere artiest. Dit is wat je de komende weken kunt gaan zien:

 

13/7/19 Dwayne Franklin & Daddy Jacob

20/7/19 WatWatIs

27/7/19 Maask

03/8/19 Willemijn de Boer

10/8/19 Young PACO + Zachery V

17/8/19 Alison Jutta

24/8/19 HardHeaderz

31/8/19 WARD

07/9/19 The Asses

14/9/19 Bourbon Avenue

21/9/19 Anemone

28/9/19 Froukje

5/10/19 Beau Zwart + Het Gezelschap

 

De Nieuwe Lichting Pop-Up Sessies 2019

KEES

KEES

KEES