Summertime! Stichting De Nieuwe Lichting organiseert de komende maanden elke zaterdagmiddag Pop-Up sessies door de stad. Elke week kan er worden genoten van Rotterdamse artiesten, die op verschillende locaties in de binnenstad staan. Op zaterdag 13 juli was het de beurt aan Dwayne Franklin & Daddy Jacob.

Black Widow

Terwijl ergens verderop nog een jazztrio te horen is zet het duo, wiens echte namen respectievelijk Giorgi Kuiper en Brenn Luiten zijn, de keyboards en synthesizers klaar voor kledingwinkel Black Widow aan de Nieuwe Binnenweg. Het is een druk weekend in de stad, want ook North Sea Jazz vindt plaats. De zaterdag is grijs begonnen in Rotterdam, maar zodra Dwayne Franklin & Daddy Jacob beginnen te spelen breekt het zonnetje door. De jongens trekken meteen al flink wat bekijks, want het winkelend publiek blijft graag even stilstaan bij de fijne beats. De terrasjes van Bar3 en Rotown zitten bomvol vandaag en ook vanuit die hoek kan het duo rekenen op veel applaus. Een jongedame die al een tijdje haar hoofd mee staat te knikken, laat zich helemaal leiden door de klanken en barst zelfs in dansen uit. Het geheel zorgt voor een hele fijne performance. 

Vandaag is er voor gekozen om niet van locatie te wisselen, maar twee verschillende sets te doen voor Black Widow. Eerst is het tijd voor een korte pauze, maar zelfs tussendoor is er vermaak als stemkunstenaar Maask de microfoon even overneemt. Hij moet echter nog even wachten totdat de beurt aan hem is, op zaterdag 27 juli zal hij te zien zijn tijdens de Pop-Up sessies. Dwayne Franklin & Daddy Jacob beginnen de tweede set met een fijne jamsessie, terwijl een nieuwsgierig meisje aandachtig een paar stappen dichterbij zet. Inmiddels opgetild door haar vader laat Giorgi haar even aan de knoppen draaien. Het, soms voorbijsnellende, publiek kan het niet laten om zijn hoofd mee te knikken of een klein dansje te doen, terwijl het duo toepasselijk “I’m walking down the street, with nothing on my feet, but the beat” zingt. Dwayne Franklin & Daddy Jacob laten een flinke portie zonneschijn achter, terwijl er aan de overkant van de straat een jazzband begint te spelen. 

Stichting de Nieuwe Lichting Pop-up gaat tot en met 5 oktober elke zaterdag op pad met een andere artiest. Dit is wat je de komende weken kunt gaan zien:

 

20/7/19 WatWatIs

27/7/19 Maask

03/8/19 Willemijn de Boer

10/8/19 Young PACO + Zachery V

17/8/19 Alison Jutta

24/8/19 HardHeaderz

31/8/19 WARD

07/9/19 The Asses

14/9/19 Bourbon Avenue

21/9/19 Anemone

28/9/19 Froukje

5/10/19 Beau Zwart + Het Gezelschap

 

De Nieuwe Lichting Pop-Up Sessies 2019