Elke maand kijkt 3voor12 Delft vooruit naar wat er op muzikaal gebied te beleven valt in Delft. Wij geven wat tips om je op weg te helpen. Met deze maand mooie optredens in STECK, De Trucker, Theater de Veste, Koornbeurs, Café Bebop, De Kurk en Cultuurlab.

Callkoen + Aymar Torres // STECK

Vrijdag 6 december | STECK

In het koude december creëert Steck maar al te graag het exotische Braziliaanse gevoel. Zanger en gitarist Aymar Torres weet dit als geen ander neer te zetten. Samen met zijn neef Pablo op percussie, brengt hij het beste van legendarische Braziliaanse Bossanov stroming naar Steck. Je kunt Aymar eerder gezien hebben bij Knapsack Festival.


Er is iets mis met je uitgaanspatroon en dat voel je. Je begint er achter te komen dat feestjes saai zijn. Als je denkt dat het komt doordat je op leeftijd bent, heb je het fout. Sinds je een keer naar Callkoen bent geweest is geen feest meer hetzelfde.Met invloeden van reggae, ska, balkan en metal(?!) zorgt Callkoen ervoor dat jij tegen je lichaam moet strijden om niet te dansen. Ga op in de magische flows van en beleef een nieuwe dimensie van het feesten.

Meer info >>>

Spod Music Lab: PUNK! met Stumblin' Home

Zaterdag 7 december | Cultuurlab

Stumblin Home is een full-male-fronted and female-backed punktrio uit Delft. Ze halen inspiratie uit de hardcore punk uit de jaren ‘80: Snel, rauw en hard. Het ouderwetse, rauwe geluid wordt gecreëerd met zelfgebouwde speakerkasten en versterkers die de tand des tijds hebben doorstaan.

Het sloopwerk van de mens wordt al een dikke twintig jaar in tijdloze punkparels gestampt door Disturbance. Live doen ze dat met onder meer een brulboei die als ongeleid projectiel over het podium stuitert en een drummer die mokerslagen afvuurt als een stalinorgel.

Meer info>>>

G.O.D, Durango en Downtown District

Zaterdag 7 december | De Trucker

Even donker en punk maar dan met electronica in plaats van overstuurde riffs: G.O.D., het recente project van Yannick Verhoeven (Cairo Liberation Front, Ramses3000) en Jasper Grave (Lookapony). De twee combineren hun eigenzinnige producer- en zangtalenten tot een minimalistisch geheel aan opzwepende synthbeats, wat hen zopas nog tot support van Sleaford Mods maakte

Meer info>>>

 

 

 

 

 

 

 

Bebop LIVE: Het Delftse Wakki

Woensdag 11 december | Jazzcafé Bebop

Zin in een stoofpotje funkfusion? Met een vervolgalbum on the way en een handjevol nieuwe nummers die nog niet eerder live zijn gespeeld, landt Wakki op woensdagavond 11 december weer in Jazzcafé Bebop. Het is tijd voor avontuur. Tijd voor nieuwsgierigheid. En tijd voor een voorproefje op het nieuwe album. Kom je proeven?

Meer info>>>

 

 

 

 

 

Ellen ten Damme - Casablanca

Donderdag 12 december | Theater de Veste

Ellen gaat verder! Na het grote succes van de show ‘Paris-Berlin’, tot twee maal uitverkocht in Delft, kon een vervolg natuurlijk niet uitblijven. Deze keer gaat Ten Damme nog zuidelijker, met Parijs als startpunt voor deze nieuwe muzikale zinnenprikkelende reis. Exotische, spannende ontmoetingen op weg naar Casablanca leveren de prachtigste Franse liederen op. Of ze ooit aan zal komen is nog maar de vraag. De grote woestijn rukt op, de benzine raakt op en Humphrey Bogart en Ingrid Bergman zijn ook allang vertrokken uit Casablanca.

Meer info>>>

 

The Germans (BE) + support Ruji // STECK

Vrijdag 13 decemer | STECK

Op het vijfde album ‘Sexuality’ van The Germans tonen ze zich zowel van hun meest lelijke als meest sexy kant. Primitieve percussie, aftandse gitaren, piano, Hammond, clarinet en analoge synths spelen een hoofdrol in dit vochtig bolwerk van psych, funk, easy-listening, ambient, pop, cocktailjazz en musique concrète. Live is de improvisatie nooit ver te zoeken en brengt dit ongrijpbare vijftal uit Dikkelvenne zijn publiek in een psychedelische trip.

Lang geleden maakte Ruji zelf een lange reis vanuit centraal Afrika, met Delft als uiteindelijke bestemming en thuishaven. Ruji schrijft, speelt en leeft muziek waarin zijn roots toch altijd de ruimte krijgen die ze verdienen.

Meer info>>>

6th Roots Reggae "Live" Tha Big Edition

Zaterdag 14 december | Cultuurlab

ReggaeNight Delft neemt de luisteraar mee door de muziekgeschiedenis van voornamelijk Jamaica, maar ook door alle landen over de wereld waar deze muziek ooit is gemaakt. Een hele lange en veelzijdige 'reis', breder dan veel mensen denken! Met deze keer Motha Earth & Thunder, Tjerk & Liquid Sunshine en een heuse mystery act. Laat je verrassen! 

Meer info>>>

 

 

 

 

 

 

 

 

Live bands: Graftak, Boling, Brooks Orion

Donderdag 19 december | O.J.V. De Koornbeurs

Graftak is een Nederlandse punk band uit Rotterdam. Ze nemen inspiratie uit ska rock en reggae. Als punk al niet dood is, dan staat het toch althans met één been in het graf. Graftak – ontsproten uit de crematoria, strooivelden en uitvaartaula’s van Rotterdam – kondigt als een der laatste rudimenten van de punk dan ook niet aflatend haar naderende einde aan, waarbij zij commercie, conformisme en onzedelijkheid niet schuwt.

Boling omschrijft zichzelf als boerenrock. Bøling is onstaan na een spontane jam-sessie op het Høkersweekend 2019. Er werden uitsluitend verzoekjes gespeeld. De onderlinge klik, zowel muzikaal als persoonlijk, was er meteen. Daarom werd er onderling besloten om als band door te gaan. Het motto van de band is: “wat spontaan is, moet spontaan blijven!”.

Meer info>>>

Wood Steck 2019 met Delftse bands

Zaterdag 21 december | STECK & De Kurk

Delftse bands komen samen, verschillende stijlen mengen in een waanzinnige show van 16.30 tot 01.00 uur. Nieuwe en oude Woodstock legendes ontmoeten elkaar op Woodsteck, denk aan The Band, Joe Cocker, Creedence Clearwater Revival, Crosby, Stills, Nash & Young, Jimi Hendrix en meer. Extra bijzonder is dat deze worden uitgevoerd door lokale topmuzikanten die in unieke samenstellingen op twee verschillende podia optreden.

Meer info>>>