De zomer is in volle gang en elke zaterdagmiddag kan er in de binnenstad genoten worden van livemuziek. Stichting de Nieuwe Lichting organiseert wekelijks een Pop-Up sessie met een andere Rotterdamse artiest, op verschillende locaties in de binnenstad. Op zaterdag 3 augustus is het de beurt aan kleinkunstenaar Willemijn de Boer. De Rotterdamse woont momenteel in Den Bosch, waar ze Cabaret studeert aan de Koningstheateracademie.

Willemijn de Boer zingt liedjes over stomme jongens. Dat dat maar even duidelijk mag zijn. De zangeres heeft vandaag drie locaties op het programma staan, waar ze een halfuur lang het publiek in vogelvlucht meeneemt door haar liefdesleven. Er wordt begonnen op de Nieuwe Binnenweg. Eerst bij kledingwinkel Black Widow, om vervolgens een paar honderd meter verderop bij koffieshop Lilith te gaan staan. Slechts vergezeld door een akoestische gitaar en ukelele weet Willemijn de Boer, vooral op de eerste locatie, de aandacht te pakken van voorbijgangers. Haar teksten zijn herkenbaar voor iedereen die weleens verliefd is geweest, of dat nou op een stomme jongen, of op een stom meisje is geweest. Er blijven dan ook geregeld stelletjes staan die de armen om elkaar heenslaan. Om vervolgens een beetje te schrikken, en te lachen, als de zangeres teksten zoals: ‘Jezus, wat ben jij een lul’ zingt. Bij Lilith probeert de zangeres voor het eerst een nieuwe track uit, die helaas niet helemaal goed gaat. Er wordt daarom doorgegaan met het volgende nummer: ‘Jou Zijn’, welke op haar in 2017 uitgebrachte EP ‘Stukje Bij Beetje’ staat. 

Stukje bij beetje

De derde locatie van vandaag is restaurant Supermercado op de Schiedamse Vest. De winkels zijn langzaamaan aan het sluiten en de terrasjes worden klaargemaakt voor het avondeten. De zangeres begint meteen met haar nieuwe nummer, die eerder vandaag niet helemaal goed ging. Tweemaal blijkt scheepsrecht en ditmaal kan de track, die gaat over de beginfase van een nieuwe relatie, wel helemaal worden afgemaakt. Op deze locatie stoppen veel voorbijgangers om te luisteren naar de eerlijke teksten van de kleinkunst zangeres. Mensen nemen plaats op een bankje of op de grond en knikken en glimlachen aandachtig mee. Zoals bijvoorbeeld bij het nummer ‘Kust’, dat gaat over hoe vriendinnen je helpen na het verbreken van een relatie. Helaas bleek het advies om te zoenen met Tjeerd, Kees en die andere toch niet zo goed te helpen… Ondanks alles blijft Willemijn de Boer positief in de liefde en sluit haar set af met het hoopvolle lied ’Als Het Ware’. Aangezien de zon inmiddels flink is doorgebroken, is er ongetwijfeld weer licht aan het einde van de tunnel. 

Stichting de Nieuwe Lichting Pop-up gaat tot en met 5 oktober elke zaterdag op pad met een andere artiest. Dit is wat je de komende weken kunt gaan zien:

 

10/8/19 Young PACO + Zachery V

17/8/19 Alison Jutta

24/8/19 HardHeaderz

31/8/19 WARD

07/9/19 The Asses

14/9/19 Bourbon Avenue

21/9/19 Anemone

28/9/19 Froukje

5/10/19 Beau Zwart + Het Gezelschap