Je zou het misschien niet zeggen als je naar het weer kijkt, maar het is toch echt zomer! En dat betekent dat Stichting de Nieuwe Lichting elke zaterdagmiddag op pad gaat met een andere Rotterdamse artiest. Op verschillende locaties wordt er opgebouwd voor een Pop-Up sessie en kunnen voorbijgangers genieten van livemuziek. Op zaterdag 17 augustus was het de beurt aan de, oorspronkelijk uit Antwerpen afkomstige, Alison Jutta.

Als Alison Jutta om 14:00 uur begint ziet de lucht er nog vrij rustig uit. Vol goede moed begint de zangeres dan ook met het spelen van haar liedjes. Op de stoep voor Black Widow op de Nieuwe Binnenweg staat ze achter haar keyboard en haar soulvolle stem verwarmt al snel je hart. Alison Jutta studeerde onlangs af aan Codarts en bracht vorige maand haar single ‘Beautiful Mistakes’ uit; een vrolijke ode aan dingen die per ongeluk gebeuren, fout gaan en mislukken. En helaas, halverwege het derde nummer, dat heel toepasselijk ‘The Sun’ heet, gaat het ook fout en vallen de eerste regendruppels uit de lucht. Binnen no-time valt het met bakken uit de hemel en is het toch echt veiliger om alles in te pakken en te gaan schuilen. 

Na een korte pauze, lees drie uur, ziet de weersverwachting er voor de rest van de dag goed uit en wordt er gekozen om een plekje te zoeken op de Oude Binnenweg. De winkels gaan langzaamaan sluiten, maar de terrasjes lopen vol. Bij café Bij De Bruin wordt stroom geregeld en binnen een paar minuten is het ‘podium’ van Alison Jutta weer opgebouwd. Het is inmiddels tegen 17:45 uur, maar de zon breekt door en de zangeres kan eindelijk goed van zich laten horen. Het is niet moeilijk om je mee te laten slepen in de dromerige verhalen die Alison Jutta zingt. Vanaf de terrassen wordt er dan ook aandachtig geluisterd en mee geknikt. Veel voorbijgangers kunnen het niet laten om even stil te blijven staan en te luisteren naar nummers zoals ‘Opposites Attract’ en ‘Sign the Deal’, beiden afkomstig van Jutta’s EP ‘For Two’ uit 2018. Voor veel mensen in de binnenstad was de regen waarschijnlijk een flinke domper op hun dagje uit, maar Alison Jutta was de zonneschijn die erna komt. 

Stichting de Nieuwe Lichting Pop-up gaat tot en met 5 oktober elke zaterdag op pad met een andere artiest. Dit is wat je de komende weken kunt gaan zien:
 

24/8/19 HardHeaderz

31/8/19 WARD

07/9/19 The Asses

14/9/19 Bourbon Avenue

21/9/19 Anemone

28/9/19 Froukje

5/10/19 Beau Zwart + Het Gezelschap