Woensdag 16 mei tovert het Katendrechtse Deliplein bij de Fenix Food Factory om een mooi gebied om talent van het conservatorium van Rotterdam, Codarts, te ontdekken. Van singer-songwriter tot eleketro, van reggae tot rock en van dance tot funk. Optredens vinden plaats in Kopi Soesoe, Café de Ouwehoer, Theater Walhalla, Kantine Walhalla beneden en boven. Hierbij tien tips en het tijdschema:

1) Eline Mann

Eline Mann gaat lekker dit jaar. Met haar band heeft ze in de halve finale van de Grote Prijs van Nederland 2018 gestaan. Ze is net geselecteerd voor de Popronde. Energiek Soulvolle muziek. In 2015 heeft ze meegetourd met The Cool Quest tijdens hun clubtour. Ze kan met haar backingvocalisten komen. Of met een zeven-koppige band. Ze heeft ook net een electronische bewerking gemaakt van Paint It Black met East & Young x Lucky Charmes. 

19:30 uur - 20:00 uur - Kopi Soesoe

2) The Beatnik

The Beatnik is het project van zanger / gitarist Maik IJpelaar. Na jarenlang optreden met bijvoorbeeld Berget Lewis en Waylon in onder andere Ahoy, en nog tijdens z'n studie aan Codarts Rotterdam is het tijd voor de eerste single van The Beatnik. Met leden uit Bourbon Avenue, Dr. Meraki en de live-band van Carmen Forbes kan je spreken van een Rotterdamse supergroep.

20:45 uur - 21:15 uur Kantine Walhalla beneden

3) Mayin

Prachtige verstilde muziek van Mayin. Stiekem zijn we nog altijd onder de indruk van het album Maria Johanna. We hopen dan ook van harte dat het publiek stil is. Mayin verdient het en dwingt het met deze muziek ook af. 

21:00 - 21:30 uur Kopi Soesoe

4) Amanda Collis

Amanda Collis stem is prachtig. Geinspireerd door de kracht van Beyonce’s stem en statement, de puurheid van Lianne la Havas, de nuchterheid van Tori Kelly en de sexiness van Ariana Grande inspireren Amanda enorm en hebben haar gevormd tot de artiest die ze nu is. 

21:30 uur - 22:00 uur Kantine Walhalla beneden

5) Cas

Cas heeft er al een heel muzikaal leven op zitten. Dat speelde zich met name in Limburg af. Met z'n single All Roads is hij zelfs 3fm Serious Talent geworden, omdat hij toen met z'n sound deed denken aan Mumford & Sons. Cas heeft ook al aardig wat Popronde shows gedaan. Nu is terug met een nieuwe, moderner sound. Zondag 20 mei is de releaseparty in Grounds

22:00 uur - 22:30 uur Kopi Soesoe

6) YVI

Alweer zo'n prachtige stem. YVI is net geselecteerd voor de Popronde 2018. In zijn eentje, samen met zijn violiste of met complete band Gewapend. In 2015 werd YVI uitgeroepen tot ‘beste singer-songwriter van Noord Nederland’ en stond hij in het voorprogramma van Douwe Bob. 'Zijn stem en liedjes doen denken aan Damien Rice en Glen Hansard, terwijl in de band-arrangementen de invloeden te horen zijn van Bon Iver en Elbow.'

23:00 uur - 23:30 uur Kopi Soesoe

7) Geronimo

Geronimo is een alternative pop/ alternative folk band uit de hoofdstad van Chili. Inmiddels studeert Tomás Novoa op Codarts. Op toetsen en drums vinden we Kees Braam van Certain Animals en daarvoor Pauw. 

23:30 uur - 0:00 uur Kantine Walhalla beneden

8) Denise

Wie wilt rocken moet naar Denise in Café De Ouwehoer. Met Toon Moerland (ex – Hallo Venray, ex - Kinkster), Floris Huijbregts en Mark Aarts brengen een veelzijdig geluid: hard en genadeloos met een melodieuze rand.

22:30 - 23:00 uur Café De Ouwehoer

9) The Shoebills

The Shoebills is een andere gloednieuwe rock band. Afgaande op de enige audio die we konden vinden is het bluesy, garage. 

00:30 uur - 01:00  uur Cafe de Ouwehoer

10) Ontdek!

Veel van de bands zijn nog niet online te vinden. Toch zou het zomaar kunnen zijn dat je ze over een aantal jaar als sessie-muzikant of in een band ergens tegen komt. Er valt nog veel meer te ontdekken boven in Kantine Walhalla en singers-songwriters in theater walhalla. 

Meer informatie vind je hier: https://www.facebook.com/events/1678477678897518/