De bandwedstrijd voor ambitieuze uit de omgeving van Dordrecht is toe aan de finale. Uit de voorrondes Loud, Pop/Rock, Rock en Pop zijn 4 jury-winnaars gekomen. En één publieksfavoriet is door de jury uit gekozen om ook naar de finale te gaan. Op zaterdag 12 mei strijden The Great Hurricane Escape, Vokatus, Sleepertown, Mr. Marten en No More Heroes in de Powerstage van de Bibelot. Met flink wat prijzen zoals een optreden op Wantijpop, Big Rivers, Merztival, de Popcentrale of een showcase-optreden in Bibelot. Wie wordt de opvolger van MacSwordfish? Hierbij lichten we de vijf finalisten uit:

1) The Great Hurricane Escape

De winnaar van de voorronde Loud is The Great Hurricane Escape uit Dordrecht. De southern punk/metal band heeft op zaterdag 16 december de jury-leden overtuigd. 

In februari heeft The Great Hurricane Escape een nieuwe EP genaamd Serpent Tongue gereleased in de Powerstage van de Bibelot. De band is beïnvloed door Maylene & The Sons of Disaster, Red Fang en Everytime I Die. Bij de releaseparty deelt de band whiskey cola uit en hebben ze condooms met Go Fuck Yourself er op. Het zou zo maar kunnen dat de gitaristen het publiek in duiken!

2) Vokatus

De winnaar van de voorronde Pop/Rock is Vokatus. Harde rock met stoner en seventies rock invloeden.

Begin maart heeft Vokatus een nieuwe  EP uitgebracht genaamd Vokatus. Beïnvloed door bands als Triggerfinger en Queen of the Stone Age. Ook het geluid van Birth of Joy klinkt door bij Vokatus. Zeker in de heftigere stukken bij beide bands. Zelfs de toetsenist schijnt te headbangen!

3) Sleepertown

De winnaar van de derde voorronde in de categorie Rock is Sleepertown uit Dordrecht/Rotterdam. De band maakt een mix van hardcore & metalcore met post-rock en indie rock

Begin mei heeft Sleepertown de eerste videoclip uitgebracht voor Vast Lands. Dit nummer moet ook verschijnen op de nog uit te komen EP. Qua invloeden moet je denken aan bands als Cloudkicker, Deftones, Defeater, Mewithoutyou and Steak Number Eight. De uithalen in Vastlands doen trouwens ook aan Baroness denken. Qua muziek en met de hardcore stem van Baroness frontman John Dyer Baizley. In de band zitten de drummer van Death Letters en leden uit Wells en The Great Hurricane Escape. Sinds bekend is dat de gitarist van Sleepertown / The Great Hurricane Escape twee keer zal spelen is er een ware video-oorlog inclusief eisen als de vrijlating van Rowan, 100 chupachups kersen en de onthullingen over bandleden van The Great Hurricane Escape

4) Mr. Marten

De winnaar van de vierde en laatste in de categorie Pop is Mr.Marten  uit Dordrecht. De pop, funk, rock, en jazz band bestaat uit leden van de Rockacademie.

Mr. Marten is de band rondom Marten Oosterhaven. Hij heeft al aardig wat ervaring. Met Mr. Marten hebben ze tot nu toe alleen een live clip van het optreden tijdens de Band Boost uit. De nummers variëren van zwoele ballads tot groovy popsongs. Invloeden van Billy Joel, Michael Jackson, Jamie Cullum, Jim Croce en Bruno Mars! Na de voorrondes ontstaan is, is dat een strakke band is.

5) No More Heroes

De winnaar van de publieksfavorieten uit de halve finale is No More Heroes. De Metalcore band uit Zwijndrecht heeft de fans het hardst laten roepen tijdens de voorronde Luid en heeft uiteindelijk de jury in de halve finale overtuigd.

Vlak voor de finale van de Band Boost op zaterdag 12 mei heeft No More Heroes een gloednieuwe lyricvideo uitgebracht voor Do Not Go Gentle. Dit is de opmaat naar een nieuwe EP. 

Prijzen Band Boost 2018

1e plaats: Pro Price

 • Een optreden op Wantijpop 2018 (Popcentrale podium)
 • Een showcase-optreden in Bibelot, incl. multitrack-opname (losse tracks)
 • Productie middag in Bibelot
 • Professionele concertregistratie van het optreden in Bibelot door SVP video producties
 • Promopakket XL:
 •    Fotoshoot door DWimages
 •    Backdrop (max. 4m2) gesponsord door de Popcentrale, inclusief eventueel ontwerpassistentie door Studio Kraakbeen t.w.v. ongeveer € 60
 •    Stickerpakket (1000 stuks t.w.v. € 45,-) inclusief eventueel ontwerpassistentie door Studio Kraakbeen
 •    Diepte-interview met 3voor12 Rotterdam
 • Waardebon van €250,- van Keymusic
 • 5x gratis repeteren in de Popcentrale

2e plaats: Popcentrale Support Price

 • 2 Dagen studiotijd bij Pro-Sound Media, Dordrecht
 • Een showcase-optreden in Bibelot
 • Internetdistributie (Spotify, iTunes, Google Music etc.) via de Popcentrale
 • Promopakket: stickerpakket (1000 stuks t.w.v. € 45,-) inclusief eventuele ontwerpassistentie door Studio Kraakbeen
 • 5x gratis oefenen in de Popcentrale
 • Productie middag in de Popcentrale

3e plaats:

Publieksfavoriet:

Deze band heeft het meeste publiek meegenomen en is de winnaar van de dB-meting in de finale.

Goldcards:

Meer over de Band Boost lees je hier: 

https://www.popcentrale.nl/Band-Boost