Morgen is het weer tijd om de bevrijding te vieren en waar kan dit beter dan op het Bevrijdingsfestival in het Euromastpark, Rotterdam! Dit jaar met een uitgebreid terrein om alle feestvierders te kunnen herbergen. Hieronder tien tips van onze redactie.

Paul Elstak
We kunnen er niet om heen: De absolute grondlegger van Hardcore. Een Rotterdams icoon. Een legende in de muziekwereld. En nu ook dé headliner in de stad waar alles begon voor deze godfather.

 

 

De Jeugd van Tegenwoordig

Als Ambassadeurs van de Vrijheid reizen de jongens van De Jeugd bevrijdingsfestivals af met de helikopter, en zo ook Rotterdam voor Bevrijdingsfestival Zuid-Holland!

 

 

Iguana Death Cult

Rotterdams trots, inmiddels ook geboekt op Lowlands & Best Kept Secret. Het debuutalbum is uit en zijn ze klaar om niet alleen Rotterdam, Nederland maar zelfs heel Europa te veroveren!

 

 

The Cosmic Carnival

Hun nieuwe plaat 'First Flowers' is net uit. De Sena Talent Stage als perfecte plek om het nieuwe materiaal te testen van deze toffe Rotterdamse act!

 

 

Order of the Emperor

Zoals je ondertussen misschien door hebt, raden wij aan om de halve dag bij de Sena Talent tage te blijven plakken want ook deze mannen zijn het waard. Ze wonnen de jury én de publieksprijs tijdens de Sena Grote Prijs van Rotterdam 2016 jury (categorie bands). En hebben onlangs nog bij niemand minder dan 3voor12 Rotterdam de 'Abum van het Jaar' titel in de wacht gesleept. Slimme energieke nummers waarbij je wilt headbangen en bier drinken!

 

Jo Goes Hunting

Deze Rotterdamse duizendpoot speelt drums, gitaar, analoge synths, banjo's en minimale percussie. ‘Act of Leaving’ – dat een jaar geleden opeens internationaal werd opgepikt en inmiddels een half miljoen keer is gestreamed op Spotify – zit vol maffe gesyncopeerde ritmes die tegen elkaar op botsen en je telkens op het verkeerde been kunnen zetten. Het sterke debuutalbum 'Come, Future' gaat niet zo snel vervelen. Laat je meenemen in de tempowisselingen en meerstemmige zangpartijen!

Ephemerals

Een portie goede soul tussendoor is nooit verkeer. De Ephemerals flirten met jazz, ruiken naar rock en laten zich inspireren door hip-hop. Live heeft de zevenkoppige band zich inmiddels ook aardig bewezen met optredens op festivals als Mostly Jazz, Glastonbury en Bestival. En nu dus ook: Bevrijdingsfestival Zuid-Holland! 

 

The Jerry Hormone Ego Trip

The Jerry Hormone Ego Trip gaat lekker, Excelsior als label en shows door heel het land. Menig (kinder)boekenschrijver gaat zó los op het podium. Hij heeft dan ook een sterke backing band (The Tambles). Zij wonnen in 2014 nog de Lekker Bezig Bokaal op de Metropolis Talent Stage en hebben ondertussen alweer heel wat extra vlieguren op de teller staan. 

GOLD

De muziek van GOLD laat zich heel lastig in een hokje stoppen. Door muren te slopen, bruggen te bouwen en zich van niets of niemand iets aan te trekken, veroverden ze in ieder geval een uniek plekje in het muzieklandschap. Zeker de moeite waard, en wie het juiste hokje gevonden heeft mag zich melden bij ons! 

 

Jaskelis

Ook Jaskelis sleepte een prijs in de wacht tijdens de Sena Grote Prijs van Rotterdam (categorie urban), waar ze uitpakten met een grote band en een hele toffe show. Benieuwd wat er sindsdien gebeurd is met de band? 14:50 op de Sena Talent Stage!