Alle 12 Gers / Editie September

De beste tracks uit de regio Rotterdam

Terug van weggeweest. Elke maand selecteert de redactie van 3voor12 Rotterdam de beste nummers van lokale bands. Komen ze:

Treehook - Animal

Net als vorig jaar doen ze ook dit jaar mee met Popronde. Op donderdag 12 oktober presenteren ze hun debuutplaat in V11. Verwacht een avond raggen en beuken. Hier een voorproefje:

The Lumes - Slow

De betere onheilspellende post-punk vind je bij The Lumes. In de gloednieuwe clip kan je Daanie van Cusack herkennen. Op vrijdag 6 oktober released de band het mini-album ‘Envy’ op het rode lichtschip V11.

Certain Animals – Image

Deze gasten zijn lekker bezig. Ze doen mee met Popronde en onlangs hebben ze hun nieuwe vinyl single gereleased in een uitverkochte V11. De single lieten ze al eerder horen aan bekende en onbekende Rotterdammers. In de clip zie je al dat deze zeer goed werd ontvangen!

Standup '69 - Communicate With Me

Een verslavende beat en een refrein dat blijft hangen in je hoofd. De nieuwe clip van Standup '69 voor ‘Communicate With Me’ ziet er verdomd goed uit. Dit doet uitkijken naar de debuutplaat. Die komt begin 2018 via Butler Records waar Bertus de distributie voor doet. Hier hoor je de inspiratie van een White Hills:

El Fatso - Rodion

El Fatso is een vrij nieuwe rockband uit Rotterdam. Vorig jaar wonnen ze de publieksprijs van het Eendracht Festival.  El Fatso maakt in deze nieuwe clip voortgestuwde rock á la het oudere werk van Queens of The Stone Age met een goede stem. Hierbij kan je het gaspedaal induwen zoals de kip op het artwork in de videoclip lijkt te doen.

Bad to the Bone – Hot Air-Balloon

Ze zijn een tijdje weg geweest, maar komen snoeihard terug. De oude rotten van Bad to the Bone (die in 1979 al begonnen) kondigden vorige week de release van hun nieuwe CD “Thirteen” aan. Donderdag 21 september komt ‘ie. Hier alvast het eerste vrijgegeven nummer:

Drunken Dolly - Hold On

Dé feestband van Popronde 2015 heeft z'n debuutalbum uitgebracht. Drunken Dolly heeft de afterparty gedaan van Dropkick Murphy's in AFAS Live en meerdere supportshows van Ferocious Dog. De party folk punkband doet het anders dan de meeste folk punkbands. De Rotterdammers maken punk waar ze banjo en mandoline aan toevoegen in plaats van folk wat ze sneller spelen om het punk te laten klinken. En de meerstemmigheid in ‘Hold On’ hoor je ook niet vaak. Eindelijk staat deze live favoriet op plaat!

Je vindt 'm hier: https://drunkendolly.bandcamp.com/track/hold-on

Los Paja Brava - Naiden

Naast Iguana Death Cult, Naaz en Dool was ook Los Paja Brava één van de Rotterdamse act op Lowlands 2017. Het internationale gezelschap van de muziekopleiding van Rotterdam (Codarts) mocht last-minute invallen. En als we de filmpjes mogen geloven was het zoals altijd een waar feest. Dans, dans, dans op deze opgevoede cumbia, rock en ska die zowel wereldmuziekliefhebbers als liefhebbers van feestmuziek moet kunnen bekoren. Met bijvoorbeeld de drummer van TenTenTempies. De band is ook geselecteerd voor de Popronde 2017.

Naaz – Can’t

Haar eerste twee singles ‘Sadboy’ en ‘Words’ scoorden al goed, zowel nationaal als internationaal. Dit jaar stond ze op Lowlands en werd ze 3FM Talent van juli. Naaz is lekker bezig. Ook haar nieuwste nummer ‘Can’t ‘ is al goed op weg:

WatWatIs – Insomnia

Aandacht voor één van de groepen die bezig zijn met Hiphop in Rotterdam. Gebundeld bij het Hardheaderz label. Live zijn het hele energieke optredens. Dit is echter een mellow track over 'slaapverlamming' waar producer Yellow al als kleine jongen last van heeft.

DOOXS – Try Again (Aaliyah cover)

Het duo DOOXS won de Grote Prijs van Rotterdam in 2015 en ze zijn één van de twaalf geselecteerden van 3voor12 in de Popronde selectie. Onlangs coverden zij de hit ‘Try Again’ van Aaliyah. Geheel in eigen stijl natuurlijk. Ook de clip is er mooi gelukt trouwens:

Hausmagger – Sommige gasten

In augstus werd bekend dat Theo Wesselo en Ed Sewerratti van Hausmagger hun jarenlange ruzie hebben bijgelegd. Op 30 september komen ze al met een nieuw album. Bekijk hier het eerste nieuwe nummer: