Baroeg biedt ter ere van de release van DieselBurner’s album Taueret een podium aan Rotterdamse stoner bands. Nadat Special Steve heeft gespeeld (welke we helaas hebben gemist) warmt Acid Reflux goed op voor DieselBurner. Het nieuwe album wordt goed ontvangen, het publiek blijft om meer vragen.

Acid Reflux

Langharige snaarbezweerders halen het onderste uit de doomerige stonerkan. De drummer tikt door maar laat zeker voldoende ruimte voor het ronkende gitaargeweld dat aan een half gevulde headbangende Baroeg wordt gepresenteerd.

Er wordt geen valse noot gezongen want zang is er niet. Wat er niet is wordt in dit geval ook niet gemist. Acid Reflux is een ware traktatie voor de liefhebbers van harde stoner.

De gitarist gunt zijn snaren weinig rust, er wordt aan één stuk doorgespeeld, vrijwel zonder pauzes. Je zou haast medelijden krijgen met de instrumenten. Wanneer er dan eindelijk een rust is voor de gitaar kijkt Minne verbaasd naar zijn gitaar. Wanneer alles weer naar behoren functioneert lijkt de gitaar hier voor gestraft te worden. Kan er harder gespeeld worden? Ja! En zo geschiedde het.

Lange haren wapperen over het podium terwijl de drummer zijn drumstel flink onder handen neemt. Alsof hij het werk van een hamer met een grasspriet moet uitvoeren, zo hard wordt erop los getrommeld, met een mooi stoner doom als resultaat.

De totale inzet lijkt per nummer harder te worden, zowel van de drummer als van de snaarpartij. Uitgeput staart bassist Kick zijn versterker in wanneer de band klaar is. Maar voldaan klinkt hij wanneer hij zegt "man, wat is het heet hier".

Acid Reflux

DieselBurner

Bij opkomst klinkt Dancing Queen van ABBA, maar dit moet snel plaats maken voor DieselBurner die vandaag de nieuwe CD Taueret voor het eerst integraal speelt. De stem van de gitarist klinkt alsof hij dagelijks diesel drinkt bij het ontbijt en sluit aan bij de zware riffs die gespeeld worden. DieselBurner onderbreekt zichzelf een paar keer om de gitaar uit te laten ronken.

Het duo komt in een paar minuten op gang en heeft de muziek goed in het hoofd. Een strak samenspel komt de verder aanvankelijk statische performance ten goede.

Het hoge tempo klinkt alsof het wordt uitgevoerd op een volle tank, recht op het doel af wordt niets ontzien. Ruige stoner verslindt de trommelvliezen van de bezoekers van de inmiddels verder gevuld lijkende zaal. Verleidelijk gitaarspel brengt in elk geval de gitarist in meer beweging dan aanvankelijk het geval was. Het publiek kon zijn hoofd al niet meer stil houden.

DieselBurner

De absentie van een bassist is geen gemis. In dat opzicht kan DieselBurner mee in het rijtje duo's als Mantar en Jucifer die het ook met zijn tweeën te doen hebben.

DieselBurner stookt goed door en het tempo bevalt het publiek zichtbaar. Na een tijdje lijkt de diesel toch op, het tempo zakt aanzienlijk. Dit blijkt echter enkel te zijn om de tank weer even aan te vullen want de snelheid vindt zijn weg terug in de muziek. De tank blijkt vaker gevuld te moeten worden, waarna er iets voorzichtiger gereden wordt. Een mogelijke energiebesparende maatregel is het op de knieën gaan van gitarist Barry.

Nadat het album volledig gespeeld is, vraagt de drummer of er nog meer gespeeld moet worden "Dit was het album, nog maar wat spelen dan?" Volgens het publiek is hier geen twijfel over mogelijk.: ja.  
De heren spelen nog wat eigen materiaal en sluiten af met een aantal covers.