Rotterdamse singer-songwriter Oliver Alexander is lekker bezig. Wij spraken hem over de Popronde, waar hij als Rotterdammer helaas niet in onze eigen stad mocht spelen.

Hey, wie zijn jullie en wat voor soort muziek maken jullie? 
Ik ben Oliver Alexander en ik maak en schrijf popmuziek met een jazzy randje. Van hele kleine ballads alleen achter de piano tot uptempo popliedjes met de hele (5-koppige) band.

Waar kunnen onze lezers jullie van kennen?
Je kunt Oliver Alexander kennen van de single 'I’m Gonna Love You More', waarmee we op 3FM, Radio 2 en Radio 538 gedraaid werden en waarmee we tot Radio 6 Talent werden uitgeroepen. Of van 'Horizon', de single die inmiddels op Spotify al ruim een miljoen keer beluisterd is. Of natuurlijk van de liveshows, waaronder onlangs in Paradiso. En nu natuurlijk van onze Popronde-tour door het hele land :-)

Hoe zijn de reacties op jullie shows tijdens de Popronde?
We krijgen hele leuke reacties tot nu toe! Mensen blijken soms onze muziek al wel te kennen, maar niet te weten dat wij daarachter zitten. We kregen zelfs al de vraag of sommige liedjes toevallig covers waren, omdat ze bekend voorkwamen… maar dat waren dus (gelukkig) echt onze eigen stukken. Daarnaast hebben we inmiddels al op een aantal plekken gespeeld waar we al afspraken mee hebben gemaakt om binnenkort (buiten de Popronde om) nog eens te spelen: het mooiste compliment dat je kunt krijgen vind ik!

Welke Popronde acts gaan jullie bekijken tijdens Popronde Rotterdam? 
Ik ga persoonlijk zeker kijken tijdens de Popronde Rotterdam, want als lokale act mogen we zelf niet spelen die avond. Extra tijd dus om wat andere bands te kijken die we tot nu toe steeds misliepen omdat we zelf moesten spelen. Ik ben zelf erg benieuwd naar Lukas Batteau: heb al flarden van zijn sferische muziek gehoord, maar nu kan ik er eindelijk rustig van gaan genieten. Ook Sured zou ik zeker even checken, met zijn relaxte mix van Jason Mraz en zijn eigen sound (en hij bleek tijdens de tour ook nog eens een hele aardige gast te zijn). Tot slot vind ik EUT een aanrader: ze zijn al een tijdje lekker bezig en klonken tijdens een besloten avond voor Popronde-artiesten al te gek. Dus nu wil ik ze weleens in Rotown in actie zien!

Wil je nog wat kwijt aan onze lezers?
We mogen dus helaas niet in Rotterdam spelen, maar Venray (5 november), Alkmaar (10 november), Hilversum (12 november) en het toch voor Rotterdammers goed bereikbare Breda (16 november) staan gewoon nog op de Popronde-agenda voor ons. Hopelijk zien we je snel een keer! En als je denkt “hoe klinkt Oliver Alexander in vredesnaam?”: gewoon even onze nieuwste single 'Slippin’ checken op Spotify of YouTube.

Waar kunnen mensen jullie volgen?
Liefst niet hinderlijk op straat, maar verder vind ik het natuurlijk heel leuk als je mij en m’n band nauwlettend blijft volgen. Dat kan via Instagram en FacebookTwitter of, heel old school, via onze site

Quotes over Oliver Alexander

“Even geleden kwam Oliver Alexander met een heel leuk liedje aan: ‘Slippin”. Ik ken hem al een beetje van zijn Radio 6-tijd en zo ging die uitnodiging er direct uit om ‘m live te komen spelen in de Radio 2-studio. En wat was dat lekker hè! Te gek, dat klonk effe lekker zeg! Ik kijk in ieder geval reikhalzend naar zijn debuutalbum uit, zeker nu ‘ie zijn eigen single live al zo goed deed als bij ons.”
Gerard Ekdom – DJ NPO Radio 2

“Dit is zo verschrikkelijk fijn en komt gewoon uit Nederland! Dit is zo’n onwijs lekker nummer. Hij heeft bij Stenders Late Vermaak op 3FM gespeeld met een 11-koppige band en dat deed hij fantastisch. Hij maakte zijn belofte meer dan waar, dus we moeten veel met deze man op de radio doen!”
Rob Stenders – DJ 3FM en NPO Radio 2