De Rotterdam Music Awards zijn de popprijzen voor de Rotterdamse popsector en worden sinds 2014 uitgereikt. De awards zijn door de Popunie in het leven geroepen om de kwaliteit en diversiteit van de Rotterdamse popscene te belichten. De awardshow is helaas afgelast vanwege de hevige sneeuwval en code Rood afgelast. Bij de categorie Beste Album wordt samengewerkt met 3voor12 Rotterdam. Bij de categorie De Belofte strijden de vier prijswinnaars van de Grote Prijs van Rotterdam om 10.000 euro. Gesteund door Music Matters. Daarmee nemen ze afscheid van de Music Matters Award. Door middel van online stemmen heeft het publiek bepaalt welke artiesten en organisatoren beloond worden voor hun prestaties van het afgelopen jaar.

Rod Malmok – Tronch (Beste Track)

Een stevige beat, een trance achtige sound die enkele keren opzwelt naar een vette euforische climax. Je wilt bij het beluisteren van ‘Tronch’ maar één ding en dat is de dansvloer op en helemaal los gaan op deze track. Met deze track bereikt Benny Rodrigues precies wat hij wilde toen hij het alter ego Rod Malmok in het leven riep: de pure techno weer onder de aandacht brengen. ‘Tronch’ gaan we nog veel terug horen in dj-sets van collega dj’s.

Hij treedt hiermee in de voetsporen van Broederliefde die in 2016 won met Ik Was Al Binnen.

Rod Malmok – Back To Square One (Beste Album - Powered by 3voor12 Rotterdam)

Dance muziek is op dit moment ongekend populair. De Rotterdamse DJ Benny Rodrigues is dat ook. Al jaren zweept hij de dansvloeren op met zijn funky house. Toch wilde Rodrigues even een ander pad bewandelen; het pad van de pure techno. Onder de naam Rod Malmok bracht hij dit jaar Back To Square One uit. Een ouderwets techno album dat je verschillende vormen van deze dancestroming laat horen. Rustig opbouwend met eerste tracks ‘Astma’ en ‘Gwen Doe’. Versnelling omhoog met de electro van ‘Back To Square One’. En uiteindelijk de climax met het schitterende ‘Tronch’ en het beukende ‘. Kortom, Back To Square One is een perfecte samenvatting van een dj-technoset op één album.

Hij volgt hiermee Order of the Emperor met Behold op

Annabel (Beste Podium)

Alweer ruim twee jaar (sinds 23 oktober 2015) is Annabel een toonaangevend podium in Rotterdam. De programmering is erg divers. Van Golden Earring tot Israel Vibration, van Spinvis tot Fat Boy Slim. Voor elke Rotterdammer, maar ook voor alle niet-Rotterdammers, wat wils. Makkelijk bereikbaar vanaf het Centraal Station. Daarom ook niet zo gek dat zij met de titel van Beste Podium van 2017 aan de haal gaan.

Zij zijn de opvolger van de Baroeg die de award in 2016 in de wacht sleepte.

Animistic Beliefs (De Belofte -Powered by Music Matters)

“Spannend elektronisch avontuur dat smaakt naar meer”, oordeelde de jury van de Sena Grote Prijs van Rotterdam eerder dit jaar. Na het winnen van die prijs in de categorie Electronics gaat Animistic Beliefs nu aan de haal met de door Music Matters gepowerde belofteprijs. En daarmee krijgt het Rotterdamse duo een fijne impuls (10.000 euro en een coachingstraject verzorgd door Music Matters) om nog veel meer hypnotiserende electro op hun vintage drumcomputers en synthesizers in elkaar te knutselen en over ons uit te strooien. De andere winnaars van de Grote Prijs van Rotterdam zijn: St. Solaire (categorie Bands), St. Maane (categorie Singer/Songwriter) en MC JR & Th’Acquisition (categorie Hiphop).

Zij zijn de opvolgers van Dr. Meraki (Winnaar Music Matters Award, nu De Belofte)

Sodade Festival (Beste Festival)

Niet alleen een welkom feestje voor de 20.000 Kaapverdianen in Rotterdam. Al meer dan vijf decennia klinkt en ontwikkelt de zwoel swingende muziek uit deze gemeenschap zich in ‘de muziekstad van Kaapverdië’. Van de wereldwijd eerste Kaapverdische plaatopnamen ooit tot de Kaapverdische roots die doorklinken bij Broederliefde. En alles daartussen. Als je dat één dag per jaar bundelt in De Doelen, aanvult met Kaapverdiaanse koffie, eten en drinken en wat philharmonische inbreng heb je het Sodade Festival, waarop jong en oud kan genieten van al het moois van Cabo Verde.

Zij zijn de opvolger van DÂK.

Nelson Freitas (Exportprijs)

Gefeliciteerd met je Exportprijs, Nelson Freitas! Nelson is een echt exportproduct. Inmiddels woont de Rotterdammer in Portugal en zit hij ook bij Universal Portugal. Naast Broederliefde is hij een van succesvolle Rotterdamse-Kaapverdiaanse artiesten. De clip voor Window Plane wordt bijvoorbeeld gemaakt door het team dat ook met Tinie Tempah werkt. De nieuwste EP Journey heeft Surinaamse en Afrikaanse vibes, eentje met meer een Caribbean vibe en een slow jam. Nelson Freitas kan je kennen van FunX. Met bijvoorbeeld tracks als 'Rebound Chick' en 'Miúda Linda'.

Hij volgt Evil Activities op

Modular (Beste Clubavond)

Met Modular is het erg snel gegaan. In augustus 2012 zijn ze begonnen en ze zijn nu een toonaangevend festival met grote namen binnen de techno en house. Dit jaar waren onder andere Dixon, ROD, The Love Triangle en Jeff Solo de grote namen. Het begon in Toffler. Vervolgens is het via Perron en BIRD als thuisbasis uitgegroeid tot clubavond in de Maassilo en buitenfestival.

Nominaties Beste Track

Anna Rune – Sundown 

Bollebof – Baller ft. Joyba & Mavy 

Broederliefde - Officieel 

Cartiez – Boulevard 

Certain Animals – Image 

The Dawn Brothers – Get Down The Road 

Dr. Meraki – Shopped Out 

Equalz – Op De Weg ft. Adje & Cho 

Elijah Waters – Cruise Control 

GOLD – White Noise 

Iguana Death Cult – The Dreamer 

Jairzinho – Tempo ft. Sevn Alias, BKO & Boef 

Jaskelis – Drawn To You 

Jo Goes Hunting – Winner

JOIA – Love Song 

Josimar Gomes & Nychenda Fecunda – Millennials 

Kevin – Allemaal Voor Niks ft. Hef & Vic9 

L’Asset – Ultraviolet 

Mark Lotterman – HAPPY 

Melissa Lopes - Naar Huis ft. Winne 

Michel Ebben – (A Song For) Fall & Darkness 

Monta & Mothers Groovebox – Ik Doe Dit 

Naaz – Words 

NoizBoiz – Links/Rechts 

Ntjam Rosie – Never Give Up 

Oliver Heldens – What The Funk ft. Danny Shah 

Order Of The Emperor – As The World Burns 

Red Herring – Pigs Upon A Ninja 

Rod Malmok – Tronch 

Ronnie Flex ft. Boef – Come Again 

Sevdaliza - Hear My Pain Heal 

Shirma Rouse – Soul Serenade 

St. Solaire – Running 

Standup ’69 – Communicate With Me 

Stanley Clementina ft. Dayo – T’asina Ta Biba 

The Sweet Release Of Death – Kitty Swim Club 

Takkie – Chopsticks ft. Kempi 

WARD – Control 

WatWatIs – Insomnia 

Ziggi Recado – A Level (remix) ft. Gappy Ranks 

Beste album van 2017 - powered by 3voor12 Rotterdam

Beste album van 2017 - powered by 3voor12 Rotterdam

Broederliefde – We Moeten Door 

The Cosmic Carnival - First Flowers 

The Dawn Brothers - Stayin' Out Late 

DOOL - Here Now, There Then 

Drunken Dolly - Alcoholic Rhapsody 

GOLD – Optimist 

Golden Caves – Collision 

Iguana Death Cult - The First Stirrings Of Hideous Insect Life 

Jo Goes Hunting - Come, Future 

JOIA - Living It Now 

The Kik - Stad En Land 

Los Paja Brava - Mighty Mighty Freak'n Della Distropica 

Mark Lotterman – Holland 

Marutyri - Creation Of The Invisible

Michel Banabila - Home - Conny Janssen Danst 

Rod Malmok - Back To Square One 

Ronnie Flex – Rémi 

Rotterdam Airlines - Gate 17 

Sevdaliza – Ison 

Shirma Rouse - Soul Serenade 

[Youtube Playlist van de Beste Albums]

Alle winnaars op een rijtje

In de categorie Beste Podium is de Rotterdam Music Award gewonnen door Annabel. Een poppodium vol toonaangevende acts, feesten en festivals, gelegen in het bruisende Central District. Zij zijn de opvolger van de Baroeg die de award in 2016 in de wacht sleepte.

In de categorie Beste Festival ging de winst naar het Sodade Festival. Het festival waarin jaarlijks de muzikale rijkdom van de Kaapverdiaanse cultuur in Rotterdam gepresenteerd wordt. Zij zijn de opvolger van DÂK.

Speciaal voor de Rotterdamse nachtcultuur is er de award voor Beste Clubavond. Deze werd gewonnen door Modular dat inmiddels is uitgegroeid tot een clubavond in de Maassilo en een eigen buitenfestival. Zij volgen PRSPCT op.

In de categorie Beste Track waren er dit jaar 40 genomineerden. Vanwege het groeiende aantal briljante tracks van Rotterdamse artiesten stijgt het aantal genomineerden jaarlijks. De award werd gewonnen door Rod Malmok (alterego van Benny Rodrigues) voor zijn track Tronch. Hij treedt hiermee in de voetsporen van Broederliefde die in 2016 won met Ik Was Al Binnen

De Exportprijs werd in de wacht gesleept door Nelson Freitas. Deze Kaapverdiaanse zanger en producer heeft inmiddels vijf albums op zijn naam staan, vele hits en optredens op diverse continenten. Hij volgt Evil Activities op. 

Nieuw dit jaar bij de Rotterdam Music Awards was de categorie Beste Album die in samenwerking met 3voor12Rotterdam werd georganiseerd. Uit de 20 geselecteerde albums was het opnieuw Rod Malmok die de meeste stemmen verzamelde voor zijn debuutalbum Back To Square One

Ook nieuw dit jaar is de categorie De Belofte powered by Music Matters. Deze werd met overmacht gewonnen door Animistic Beliefs, de jury-winnaar van de Sena Grote Prijs van Rotterdam categorie Electronics. Het duo bestaande uit Linh Luu en Marvin Lalihatu behaalde veruit de meeste stemmen van de genomineerden in alle categorieën.