In een uitverkochte Schouwburg (Theater Rotterdam) vond de finale plaats van de Sena Grote Prijs van Rotterdam 2017 categorie Singer/Songwriter. Afgelopen zaterdag streden de vijf finalisten Alison Jutta, Elina Lys, IBROW, Joost Wander en St. Maane om de titel. Uiteindelijk won St. Maane unaniem de Juryprijs. Joost Wander sleepte de Publieksprijs in de wacht.

St. Maane heeft geschitterd met haar stemmige muziek en heeft hiermee de jury unaniem overtuigd. De singer-songwriter maakt nu-folk geïnspireerd door Laura Marling, José Gonzalez en Joni Mitchell. Haar liedjes bestaan uit melodische gitaarlijnen en een intieme stem. Bij de Grote Prijs van Rotterdam werd zij bijgestaan door twee leden van Meneer van Dalen. De talentvolle singer/songwriter heeft met deze overwinning onder andere 1.000 euro prijzengeld, een optreden op Bevrijdingsfestival Zuid-Holland 2018 en een dag studiotijd bij RockTown Studio’s in de wacht gesleept.

“St. Maane durft de schitterende diepten van de duistere donkerte op te zoeken”, aldus de jury. 

Door de winst is St.Maane de tweede genomineerde act voor de Rotterdam Music Awards in de nieuwe categorie De Belofte. De Juryprijs winnaars van de Grote Prijs van Rotterdam maken in de nieuwe categorie kans op 10.000 euro. De prijs is ontstaan uit een samenwerking van Music Matters en de Popunie.  De eerste genomineerde is St.Solaire die in de categorie bands heeft gewonnen.

Op zaterdag 7 oktober is de finale van de Grote Prijs van Rotterdam in de categorie Hiphop & Electronics in Bird.

In de stream hierboven kan je de winnende set vant St. Maane op 2:31:07 van het einde aan de stream zien. (1:06:07 vanaf het begin). St Maane speelt tot 2:08:30 van het einde van de stream.

De prijsuitreiking begint rond 17:18 van het einde van de stream.

Hieronder kan je St. Maane feliciteren.