Certain Animals brengt een clip uit voor de nieuwe single 'Image'. De band heeft bekende en minder bekende Rotterdammers laten reageren op tien seconden van het nummer. Het is een swingend, vuig rock nummer met een vleugje psychedelica. Of zoals Hugo Borst het aan het eind van het clip op z'n Rotterdams zegt: "Tyfus goed nummer!" Bekijk de video hier...

Achterliggende gedachte bij de clip

''We zijn dit project begonnen met het idee om Rotterdam muzikaal sterker op de kaart te zetten. Er komt superveel toffe muziek uit Rotterdam, maar we hebben het idee dat dit niet altijd de kans krijgt die het verdient. De stad zelf is een broeiplaats van creativiteit, in alle soorten en maten, niet alleen muziek. Tevens is het natuurlijk de meest multiculturele stad van Nederland (bijna 170 verschillende nationaliteiten wonen er) en dat wilden we heel graag met de nieuwe single ‘Image’ uitdragen. We zagen het als onze taak om een portret van Rotterdam en haar inwoners te maken en dit is uiteindelijk de clip van onze nieuwe single geworden. Het was een project waarin we heel veel bijzondere mensen zijn tegengekomen en hebben mogen filmen. Van de straatartiest aan de Maas, tot de zakenman bij de Beurs. En van Joke Bruijs en Gerard Cox, tot Martin van Waardenberg en Hugo Borst. Ook de bekendere Rotterdammers vonden ons idee cool en besloten medewerking te verlenen, iets wat we zelf niet zo snel hadden zien aankomen. Fidan Ekiz kwamen we bijvoorbeeld geheel toevallig op straat tegen. Ze wilde meespelen in de clip en vond het zo’n bijzonder project dat ze besloot haar column in het AD over de band Certain Animals te schrijven."

Releaseparty V11

Certain Animals bestaat uit (ex)-leden van PAUW en The Fabulous WannaBeatles. De bandleden hebben al gestaan bij DWDD, 3FM, Noorderslag, Paaspop, Lowlands. Plus eigen club- en theatertours gedaan. Met Certain Animals hebben de bandleden al gespeeld met The Grand East, Navarone en zelfs Golden Earring. De band werk momenteel hard aan een full-length album.

Op donderdag 7 september releasen de drie heren in het rode lichtschip V11(https://www.rotown.nl/agenda/certain-animals/) hun nieuwe single. Met speciale gasten en een DJ-set van Mitch Rivers. De band doet mee aan de Popronde en speelt het komende najaar door heel het land. 

Volg Certain Animals hier: 

https://www.facebook.com/CertainAnimals/

http://certainanimals.nl/