Rotown bestaat 30 jaar! Officieel pas op 30 april, maar heel april is het goed gevierd. Rotown-programmeur Stephan krijgt vaak felicitaties maar eigenlijk zou hij iedereen willen feliciteren die heeft mee geholpen met het 30 jarig bestaan. Inclusief de bezoekers, want dankzij die support bestaat Rotown nu 30 jaar. Heel april zijn er concerten gehost door vaste bezoekers, oud-programmeurs, Rotterdamse festivals en platenzaken. Stephan Maaskant host op vrijdag 28 april en zaterdag 29 april zijn eigen feestje: Rotown's Dirty Thirty.

Sinds het vorige jubileum, het 25 jarige bestaan, is er een hoop veranderd. Er is een nieuwe directeur: Minke Weeda. Een paar maanden na haar aanstelling, begin 2014, heeft ze na het vertrek van Joey Ruchtie (nu programmeur Oosterpoort, Eurosonic Noorderslag en Metropolis Festival) de zoektocht gestart naar een opvolger voor de porgrammering. Stephan Maaskant, de huidige programmeur, was al werkzaam bij de stichting van Rotown met Rotterdamse acts, DJ's en bijzondere avonden. Directeur Minke heeft Stephan het vertrouwen gegeven om aan de slag te gaan als programmeur, waarvoor hij haar nog steeds dankbaar is. Stephan probeert een visie aan te houden waarin een goede balans tussen goed draaien en spannende nieuwe acts die kwaliteit leveren voorop staat.

Een grote verandering sinds het vorige jubileum is dat er nu meer op andere locaties wordt geprogrammeerd. Sinds het wegvallen van Watt is dat uit noodzaak geboren en is er uitgeweken naar andere locaties voor shows in de Maassilo, de Rotterdamse Schouwburg en de Doelen. Onder de leiding van Stephan is dit gegroeid en met name op het rode lichtschip V11 worden nu veel nieuwe, opkomende bands neergezet.

Profiel: 

Stephan Maaskant

  • Afgestudeerd Industrieel Ontwerper
  • 13 jaar geleden begonnen achter de bar
  • Sinds juni 2014 programmeur bij Rotown & Motel Mozaique
  • Eerste live-show in Rotown: Bastian (Nu beatmaker Bas Bron van De Jeugd van Tegenwoordig) 

Nog een opvallende verandering is dat er meer wordt samengewerkt met Rotterdamse partners en organisaties. Een belangrijke partner is Motel Mozaique Concerts waar concerten mee gerealiseerd worden in onder andere: Annabel, Maassilo en de Rotterdamse Schouwburg. Er wordt zoveel mogelijk vanuit de behoeften van de stad geprogrameerd. Met samenwerkingen binnen de stad wordt er actief bijgedragen aan een groeiende popcultuur in Rotterdam. Rotown ziet het liefst een band eerst in het kleinere V11 spelen, waarna er groei mogelijk is naar Rotown of een nog groter podium. Rotown wil graag een voedingsbodem zijn voor het ontdekken van nieuwe acts. Zoals ze bijvoorbeeld doen met Festival de Stille Nacht of bij Dotan's 7 Layers. Rotown is en blijft een belangrijk plek in het Nederlandse clubcircuit en daar mag Rotterdam trots op zijn!

Rotown's Dirty Thirty:
https://www.rotown.nl/30-jaar-rotown/28-april-rotowns-dirty-thirty-hosted-by-stephan-maaskant/

Rotown coming up playlist:
https://open.spotify.com/user/rotown/playlist/51Y7SXOrZzopsapSy4mN6A 

interview met oud-directeur Dick Pakkert:
https://3voor12.vpro.nl/lokaal/rotterdam/artikelen/overzicht/rotterdam/2012/april/Rotown-25-jaar.html