The Medics bouwen een feestje

Voetjes dansen over de lege vloer

door: Marieke Waalwijk. ,

Ze hebben een nieuw album, Choose Your Battle, en dat mag iedereen weten! Met hun tour door Nederland kwamen The Medics ook naar Enschede. Daar kwam een klein groepje mensen kennis maken met dit nieuwe album.

De avond werd geopend door de Twentse mannen van Radio Days. Ergens achter in de zaal stonden een paar mensen die wat applaus gaven na elk gespeeld nummer, maar daar bleef het wel bij. Toch gaat het best lekker met de mannen. Ze hebben zelfs een beetje buitenlandse bekendheid doordat hun single 'On Your Mind' wordt gedraaid bij een nieuwe tv-serie op het Amerikaanse Showtime Network. 29 november komt hun nieuwe ep uit en zullen ze die presenteren in Metropool. Hopelijk zijn er dan veel meer mensen om ook met hun een feestje te bouwen.

Het Utrechtse The Medics heeft al een reden voor een feestje. Zo’n twee maanden geleden brachten zij een nieuw album uit. Na een lange (zware) stilte was daar dan Choose Your Battle. Nu zijn ze op tour door heel Nederland om hun nieuwe werk te laten horen. Op het album staan twee prachtige rustmomenten. Andy Burrows (Razorlight, We Are Scientists) hielp zelfs mee om één van die rustmomenten te creëren, 'A World Ago'. Het andere rustmoment 'Prison' schreef zanger Daniel zelf met een gitaar in zijn handen, terwijl hij helemaal geen gitaar speelt. Daarnaast staat het album weer vol dansbare plaatjes zoals we van The Medics gewend zijn. Dus ja, die voetjes gingen van de vloer daar in Atak. Want ondanks die paar mensen in de zaal, en ondanks dat bassist Johan zo ziek als een hond was, hadden The Medics wel zin in een feestje en het publiek ging daar vrolijk in mee! De jongens zelf waagden ook meerdere dansjes met het publiek, aldus één en al gezelligheid.