Weekagenda: week 15

The Kyteman Orchestra, Muzikantenmarkt, Claudia Rewinkel, Midriff en meer

door: redactie Enschede / foto: archieffoto Karin Nijhuis ,

Het is weer bijna weekend! Ook dit weekend staat Overijssel weer in het teken van muziek. We hebben diverse agenda's voor je nagekeken om voor jou dé ideale popagenda voor deze week samen te stellen. Check it out!

Coasts
Wat: indie
Waar: kleine zaal, poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer: 20:30 uur, donderdag 10 april
Wat kost dat?: 9,50 euro
Waarom: Coasts is dé nieuwe hippe band uit de indie-scene van Bristol. Vergelijkingen met Foals, The Maccabees en Bombay Bicycle Club kunnen we niet achterwege laten. Er werd al een uitverkochte tour door het thuisland gedaan en nu komt het vijftal naar Hedon om het publiek te vermaken met hun ‘shimmery trop-pop’, zoals ze het zelf zo mooi zeggen. Debuutsingle 'Oceans' zorgde voor een flinke buzz in Engeland. Het werd een YouTube-hit en inmiddels staan alle grote labels voor Coasts in de rij. Ondertussen dook de band al de studio in met producer Duncan Mills (The Vaccines, Jake Bugg, Ellie Goulding) en werd de ep Paradise uitgebracht. Coasts maakt lichte melodieuze en dansbare indie-rock wat resulteert in een heerlijk zomers geluid. Deze jonge honden zijn fris, zelfverzekerd en klaar voor het grotere werk.

The Kyteman Orchestra - The Jam Sessions
Wat: live jamsessie
Waar: Wilmersberg Zaalmuziekcentrum Enschede
Wanneer: 20:30 uur, vrijdag 11 april
Wat kost dat?: 30 euro
Waarom: The Kyteman Orchestra tourt door Nederland met de ultieme live-uitdaging: een complete show met alleen maar jams. Geen track is ingestudeerd, geen show is hetzelfde! Iedere show wordt opgenomen en na afloop van de tour worden de beste stukken samengevoegd op een live-album.

Claudia Rewinkel @ Praamstra Live
Wat: singer-songwriter
Waar: boekhandel Praamstra, Deventer
Wanneer: 17:00 uur, vrijdag 11 april
Wat kost dat?: gratis
Waarom: Begin je weekend om 17:00 uur bij Praamstra Live! Deze week: Claudia is een Nederlandse singer-songwriter met Indonesische roots. Haar muziek is gebaseerd op haar liefde voor reizen, literatuur en schrijven. Over het algemeen treedt ze alleen op, maar soms neemt ze andere muzikanten mee. Bij Praamstra Live zal ze een eigen show weggeven. Laat je meenemen met de dromen van Claudia Rewinkel.

Citycircuz: Adje - Vossig Tour 
Wat: hiphop
Waar: kleine zaal, poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer: 21:00 uur, zaterdag 12 april
Wat kost dat?: 9 euro
Waarom: Sloddervos Gang-lid Adje brengt next level hiphop naar Hedon met zijn nieuwe album Vossig. Adje zette zichzelf in 2008 op de kaart van de Nederlandse hiphop-scene dankzij de mixtape Who The Fuck Is Ado’nis’. Willie Wartaal was onder de indruk en nodigde hem uit om als vast voorprogramma op te treden van De Jeugd Van Tegenwoordig. Met producer Reverse maakt hij de mixtape Slordig en er werd onder andere opgetreden in Paradiso, Melkweg, Tivoli en op Lowlands. Onderweg werken Reverse en Adje aan het veelzijdige en persoonlijke debuutalbum Vossig, dat in oktober 2013 verscheen. Het album kwam binnen op nummer 3 in de top 100 van iTunes, zeker niet slecht voor een Nederlandse hiphopplaat!

Serenity, Midriff en meer
Wat: bandjes ontdekken
Waar: Naxt stage, NAXT, Almelo
Wanneer:
vanaf 18:00 uur, zondag 13 april
Wat kost dat?: 11 euro
Waarom: Eens in de zoveel tijd organiseren de mensen van NAXT, Almelo een avond met goede, harde muziek. Aanstaande zondag is het weer zover. Voor maar 11 euro kun je genieten van flinke progressieve metal van Serenity (AT), Beyond the Bridge (DE), Midriff (AT) en Edge of Serenity (NL). Dat wordt dus een lekkere harde zondag!

Muzikantenmarkt
Wat: verkoop van onder andere instrumenten
Waar: Atak café en studio's, poppodium Atak, Enschede
Wanneer: vanaf 11:00 uur, zondag 13 april
Wat kost dat?: gratis
Waarom: Op zondag 13 april vindt de tweede editie van de MuzikantenMarkt plaats in Atak. Particulieren kunnen op deze markt muziekinstrumenten en studio-apparatuur kopen of verkopen. Daarnaast zijn er verschillende demonstraties van bedrijven die versterkers bouwen, in-ear systemen leveren, licht en geluid verhuren en toursupport regelen. Kortom, een uitgelezen kans voor elke amateur en professional in de muziek om eens lekker rond te kijken en te netwerken! Deelname en entree is gratis.