Op vrijdagavond 1 november presenteerde De Reisgenoot zijn EP ‘Station’ in het Burgerweescafé in Deventer.

Binnenkomend in een gezellig gevuld Burgerweescafé was het podium al opgebouwd voor de Deventer Stadstroubadour. Tot nu toe waren zijn optredens meestal als solo artiest maar voor deze gelegenheid had De Reisgenoot (Maarten van Veen) een band geformeerd om zijn nieuwe muziek nog beter uit de verf te laten komen.

Maarten begon in zijn eentje op het podium. Hij speelde een paar songs met behulp van een looppedaal waarmee hij zorgde voor beats en backing vocals bij zijn liedjes. De songs werden met de nodige humor en verhalen aan elkaar geregen. Vrolijke en aangrijpende nummers wisselden elkaar af en voor de band erbij kwam op het podium liet Maarten trots zijn EP Station aan het publiek zien.

De Reisgenoot

De Reisgenoot

vlnr: Eric Boekel, De Reisgenoot, Yannick Manuhutu

De nieuwe EP heeft een bijzondere, interactieve verpakking. In de fraai vormgegeven hoes bevindt zich een ‘landkaart’ waarop je kunt lezen over de muzikale reis van De Reisgenoot. Korte anekdotes gaan vergezeld van prachtige illustraties. Op de andere zijde van deze kaart kun je, als luisteraar, je eigen muzikale reis invullen aan de hand van een aantal vragen. Maarten heeft samengewerkt met levensverhalenschrijver Eric Boekel en vormgever Yannick Manuhutu (SKYMACK unit) om dit te realiseren. Hij zette de twee in het zonnetje door aan hen het eerste exemplaar te overhandigen. Dat Deventer is gezegend met heel veel creatief talent moge duidelijk zijn.

Daarna voegde de rest van de band zich bij hem en speelden ze de nummers van de nieuwe plaat. Hoewel we al langer bekend zijn met de kleinere akoestische sound van Maarten, klinken de vollere arrangementen van zijn nieuwe nummers verfrissend zonder de bekende Reisgenoot kern uit het oog te verliezen. Ook op de plaat zelf kun je horen dat er extra is uitgepakt met behulp van de productie en de mix, wat het geheel een meer poppy en mainstream appeal geeft. Vooral het nummer ‘Rennen’ ligt lekker in het gehoor. Hopelijk gaan we de liedjes ook op de landelijke radio horen binnenkort!

De Reisgenoot

De Reisgenoot