In een goed gevuld Burgerweeshuis met veel familie en vrienden van Stef, Jorienke, Ander Niveau, Gregor & Nina, Eva, Liroy Nevshan, Chey, Hannes, Jari, Jorian en Karel is het weer eens tijd voor een NDC Showcase!

Stef Tijhaar opent de avond. Tegenwoordig heeft deze singer/songwriter een heuse band om zich heen verzameld. Puike muzikanten zorgen voor een lekkere poppy sound van zijn Nederlandstalige nummers. De songs van Stef krijgen zo een goede professionele touch. Het doet denken aan de nummers van Nielson; dit vindt Stef zelf geen enkel probleem. Het is mooi te zien hoeveel Stef is gegroeid de laatste jaren.

Het is een mooie opening van de showcase en legt de lat voor de volgende artiesten gelijk erg hoog. De bekende cover-sessies op Youtube van het NDC krijgen ook een mooi vervolg tijdens de showcase. Met optredens van Jorienke en Jari (dit keer zonder Mari, die is helaas op haar vakantieadres op Bali) worden mooie gevoelige covers live gespeeld.

In gesprek met Jorienke blijkt dat ze nog maar kort aan het NDC verbonden is. Ze zingt al vanaf haar 10e en begon haar zangcarrière bij de Leeuwenkuil. Ze vindt het vooral belangrijk om mensen te raken met haar muziek. Of ze als zangeres professioneel wil doorgaan is nog een vraagteken, voorlopig doet ze het erbij en volgt ze een opleiding in Communicatie.

NDC Showcase - Jari

NDC Showcase - Jorienke

NDC Showcase - Ander Niveau

NDC Showcase - Ander Niveau

Omdat het NDC een breed scala aan talenten een podium biedt komt tijdens deze showcase ook hiphop aan bod. Deze keer door de talentvolle rappers van Ander Niveau, en zij laten zien dat ze het publiek met aanstekelijke rap aan het dansen kunnen krijgen.

NDC Showcase - Citizen Lane

NDC Showcase - Nina

Op het hoofdpodium is het dan tijd voor Grégor & Nina, optredend onder de naam Citizen Lane. Grégor (17 jaar) heeft ondanks zijn jonge leeftijd al een behoorlijke naam opgebouwd als producer, zo produceerde hij al voor rapper Dani uit Apeldoorn en Pjotr uit Zutphen. Ook zal hij nog optreden met andere artiesten deze avond. Citizen Lane brengt een mooie set met blues en laidback popsongs. De zelf geschreven nummers en de aangename stem van Nina, 19 jaren jong, worden door het publiek enthousiast ontvangen. Het sterkt hun voornemen om professioneel aan de slag te gaan met hun muzikale activiteiten.

NDC Showcase - Liroy

Liroy Nevshan is de volgende artiest die zijn nieuwe ep Forgivness onder de aandacht mag brengen van een steeds luidruchtiger publiek. Met backing vocals van Myra Pilar uit Nijmegen brengt hij soul op geheel eigen wijze. Ook Myra brengt 4 oktober haar eigen ep uit. Dat gaat ze doen in Nijmegen.

 

 

 

 

Als sluitstuk van de showcase van dit jaar heeft Hannes bijna het gehele collectief aan het werk gezet. In de drie nummers die hij ten gehore brengt komen vrijwel alle artiesten wel op het podium. Het is het slot van een showcase van hoog niveau, het laat in ieder geval zien dat super jong talent volop aanwezig is in Deventer. Wij zien uit naar de editie van volgend jaar!

NDC Showcase - Eva van den Broek

NDC Showcase - Chey

NDC Showcase - Grégor

NDC Showcase - Citizen Lane

NDC Showcase - Nina