Aan het einde van het jaar, en dan vooral in de maand november brengen veel artiesten en bands nieuw werk uit. BRIDGEFINDER vond het dus tijd voor hun eersteling, de EP Noise // Silence. Om het feest compleet te maken werd BrotherTill gevraagd voor passende live visuals. Ook de Heavy Faces hebben hun aandeel in de avondvullende line-up. Zij zullen het spits afbijten en brengen onder andere hun eerste single You Wanna ten gehore. Bastian Benjamin zal de zaal in de juiste stemming brengen met zijn show.

Heavy Faces

Heavy Faces

In de redelijk gevulde zaal als eerste de Heavy Faces. Frontman en multi-instrumentalist IHAKA a.k.a. Isaac McCluskey, Richard Riemersma op gitaar, Jonathan Spruyt op bas en Noah Ralph op drums maken samen met de sinds kort toegetreden toetsenist van Zwolse bodem Neal Nieuwenkamp de band compleet.

Heavy Faces

Een mix van Neo-Soul, Jazz en stevige rock-beats, die ze zelf omschrijven als Hardsoul, is een aangename start van deze avond.
Je merkt al gauw dat het een speciale avond zal worden op muzikaal vlak. Mooie zanglijnen met jazzy gitaar en keys begeleid door strakke bas en dynamische drumpartijen. Het is duidelijk dat - hoewel de gemiddelde leeftijd van de bandleden beneden de 30 jaar is – hier ervaren muzikanten hun talenten ten toon spreiden. Alle bandleden verdienen hun brood bij diverse andere bands, en beschouwen Heavy Faces als een project waar ze hun artistieke ei volledig kwijt kunnen.

Heavy Faces

Bastian Benjamin

Bastian Benjamin

Om de ombouw soepel te laten verlopen staat daarna Bastian Benjamin op een kleine side-stage in het Burgerweeshuis. Deze aan de Rockacademie voor Electronic Music Producer studerende Deventenaar heeft er geen probleem mee. Zijn muziek laat zich omschrijven als filmische elektronische muziek. Je kunt er letterlijk bij wegdromen.

Bastian Benjamin

Hij begon zijn carrière bij het Nieuw Deventer Collective en is inmiddels een onderdeel van het Deventer Nieuwe Electronische Waar. Hij was ook een van de deelnemers van de Popronde 2019 waarbij hij (vanwege de popronde-regels die dat verbieden) helaas niet mocht optreden in Deventer. Nu was het moment daar om zijn project ook live aan het Deventer thuispubliek te laten horen. Hij laat zich vergezellen door twee vocalisten, de jonge talenten Esther Veen en Jefferson Yaw Frempong Manson. Zij zorgen met hun vocalen voor nog meer mystiek in de nummers van Bastian. De sfeervolle lichtshow zorgde voor intimiteit bij het optreden.

Esther Veen, Jefferson Yaw Frempong Manson, Bastian Benjamin

BRIDGEFINDER

BRIDGEFINDER

BRIDGEFINDER

De hoofdact van de avond begint met diezelfde intimiteit. Eén voor één betreden ze het schaars verlichte podium, waarbij de visuals van BrotherTill het plaatje compleet maken. Francesco Taranto, Jonathan Spruyt (inderdaad dezelfde van Heavy Faces), en Pascal Schouten beginnen hun optreden met een rustige opbouw van geluid, ritme, soundscapes en visuals. Aanzwengelende drums en sounds met duidelijk live geïmproviseerde muziek, het is moeilijk hun muziek in woorden te vangen. De wisselende ritmes en soundscapes worden veelal live geïmproviseerd op vooraf afgesproken thema’s. Het is knap dat het niet hoorbaar is wanneer het thema overgaat naar improvisatie. De visuals van BrotherTill zijn een mooie aanvulling van de show. De projecties worden ook live geïmproviseerd toegevoegd tijdens de show.

BRIDGEFINDER

BRIDGEFINDER

Muzikaal is de sound van BRIDGEFINDER een mix van rustige soundscapes tot heftige dansnummers. Voor deze EP-release zijn er tijdens de show ook een aantal gasten uitgenodigd. Zangeres Emma Poppink en IHAKA (Heavy Faces) met zang en trombone verlenen hun aandeel aan de show.

BRIDGEFINDER & IHAKA

BRIDGEFINDER

Spotify linkjes

Zowel de EP van BRIDGEFINDER, de single van Heavy Faces als de muziek van Bastian Benjamin zijn te streamen via o.a. Spotify. Volg ze via de socials want deze talenten uit Overijssel verdienen het!