Op 22 oktober 2017 doet Popronde voor de derde maal Zutphen aan. Een zeer geslaagde editie: maar liefst 23 artiesten laten van zich horen verspreid over 13 locaties in de binnenstad, buiten de binnenstad is ook de schitterende Buitensoos vertegenwoordigd.

In de stad heerst een gezellige, feestelijke sfeer; mensen wandelen van de ene naar de andere kroeg: hollend soms om op tijd te zijn voor de volgende band. Ook mensen van de organisatie en fotografen draven van hot naar her, wat de levendige sfeer alleen maar bevordert. Op de Zaadmarkt is een infostand te vinden voor informatie en tips maar ook zijn hier CD's van de vorige edities, oordopjes, polsbandjes, tasjes, T-shirts, petjes en paraplu’s te verkrijgen. En als je er dan toch bent, kan je meteen een selfie maken bij de Phocabby Selfie Service!

Quibus

Quibus (in de Buitensoos)
Quibus (uit ons buurstadje Deventer) wordt aangekondigd als “elektronische droommuziek, psychedelische gitaarmelodieën, analoge synths, diepe baslijnen en vervreemdende vocalen. Een trip die even betoverend als dansbaar is” en hier is geen woord van gelogen! Op het monumentale podium van Zutphens prachtige Buitensoos komt deze trip bijzonder goed tot zijn recht. De zaal is groot en dus niet vol, maar het publiek dat er is geniet zichtbaar! De afwisseling van harde drum, stevige gitaar, swingende trombone en ontroerende viool en zang vloeien door de zaal. Het is bijna jammer als het is afgelopen: meer van dit graag!

Quibus

Quibus

Forever Saturday (in Uffies)
Vier zeer jonge Haagse gasten zetten de kelder van Uffies flink op zijn kop! Stevige Alternative Punk Rock die doet denken aan zonnige dagen, skateboard- en surfdudes. Invloeden uit de poppunk van de jaren ’90 zijn duidelijk hoorbaar en komen goed tot hun recht in de prachtig gerestaureerde kelder van Uffies en toveren een brede lach op de aanwezige gezichten. In de gaten houden deze jongens!

Jan Terlouw Junior & The Nightclub (in Biobites & Beats)
Biobites & Beats: een nieuwe tent aan de Nieuwstad in Zutphen, die zich goed op de kaart zet door deze Popronde gelijk twee bands te faciliteren en ook nog eens de Afterparty te verzorgen. Jan Terlouw Junior (óók al uit Deventer) tovert deze sfeervolle Pijpela om in een jaren ‘20 nachtclub met hun eigen alternatieve realiteit: een swingende liveshow met bezeten jazzvingers, diepe elektronische bassen en een vintage soulzang. Er is weinig dansruimte en toch staat iedereen te swingen: je waant je werkelijk in een nachtclub uit de jaren ’20.

Jan Terlouw Junior & the Nightclub

Afterparty (in Biobites & beats)
De toon in Biobites & Beats was al gezet met het soulvolle optreden van Jan Terlouw Junior. Nu er gejamd mag worden, zien vele Zutphense muzikanten hun kans waar! Er wordt gedrumd, gebast, getoetst, gegitaard én gedanst dat het een lieve lust is: een waardige afsluiter van Popronde Zutphen 2017!