Vorige week donderdag was het voor ons weer tijd voor Dauwpop, vaste prik bij 3voor12 Overijssel. Lees hier ons verslag over onder andere White Lies, Broederliefde en meer.

Foto's: Ton Hudepohl & Serge Hasperhoven / Tekst: Mieke Hissink & Anne-Marie Kok.
 

BAZART
Bazart is een Belgische band die momenteel erg populair is bij onze zuiderburen. Op deze zonovergoten dag mogen zij Dauwpop openen, en het is een mooie opening! De festivaltent is, zo aan het begin van de dag, redelijk goed gevuld. Het podium oogt groot met deze vijfkoppige band, maar man man, wat klinkt Bazart lekker. Wat is dat Vlaams toch een mooi taaltje

WARHAUS
Warhaus heb je in Overijssel al meerdere keren kunnen zien en horen spelen. Vandaag in de welbekende en goed gevulde Barn (Zwarte Cross) in Hellendoorn. We missen helaas de zangeres, zij geeft toch een extra dimensie aan deze band. Toch is ook dit concert weer magisch. Vol kleine details, van mond-synthesizer, naar belletjes en de trompet zetten ze een prachtshow neer. Vol passie en overgave. 

BROEDERLIEFDE
Stijlvol te laat, een half uur… Maar ze staan allemaal te wachten: een tent en grasveld vol mooie meisjes. Let’s go! Rappen kunnen ze, die Broederliefde uit Rotterdam. Rauwe teksten en meezingbare refreintjes. De ene na de andere selfie wordt gemaakt. Het publiek is meer dan enthousiast. Springen! 20 minuten maar, want daarna hield het toch echt op voor Broederliefde.

PAUL SINHA
Het was even zoeken voor hem gevonden hadden, maar daar staat het Deventer talent op het Xite podium. Niet iedereen durft de picth/kuil in, maar druk is het. Wij snappen wel waarom dit een aanstormend talent is met een platenlabel bij TopNotch. Zijn debuutalbum is net uit en deze nummers brengt hij vandaag ten gehore in Hellendoorn. Hiphop mogen we het niet noemen, maar de deuntjes zijn zeker hip en zijn stem is fijn. Die jongen gaat er wel komen!

WHITE LIES
Deze band, uit London, is bij het grote publiek bekend. Ze klinken op het podium net zo lekker als door de speakers van je radio. De mooie meisjes hebben plaats gemaakt voor de rockende mannen. Zowel de bekende hits als 'Take It Out On Me' en 'Bigger Than Us' als onbekendere nummers galmen over het veld. Het is een waar feest om deze band hier te mogen zien spelen, helemaal als je weet dat ze over een dikke maand op Rock Werchter staan tussen de dikke line-up.

SPINVIS
Spinvis zou je misschien niet snel verwachten op Dauwpop, maar hij krijgt de Barn vol. Het is tijd om even in de chillmodus te gaan. Helaas is het publiek wel wat rumoerig, maar dat is te verwachten op een festival. Maar Spinvis is Spinvis en speelt zijn nummers magistraal. Opbouwend en ook lichtelijk nonchalant sleept hij je mee in zijn mooie teksten. Wat is dit toch een fijne man om naar te luisteren.

THE GRAND EAST
The Grand East staat misschien wel op het leukste podium van Dauwpop, namelijk King King. Met allemaal rodeo-auto’s waar we op mogen zitten, staan en springen, want deuken zitten er toch al in. En springen wil je wel op de muziek van The Grand East. Deze Diepenheimse band rockt. Hun enthousiasme spat van het podium, het is een genot om naar te kijken. Nummer na nummer, tomeloos veel energie! The Grand East is een smakelijke band waar we erg blij mee zijn.

VANT
De jonge gasten van de Britse punkrockband komen maar voor één ding: een feestje bouwen met het publiek. Daar slagen ze uitstekend in. Alle vier gaan ze los op het podium, waarbij zanger Mattie Vant een heerlijke personality is om naar te kijken. Uitgesproken, enthousiast en ze maken ook nog een potje heel lekkere muziek.

DOE MAAR
Mooi affiche, hoor: Doe Maar. Waar in de middag de kids bij Broederliefde aan hun trekken hoopten te komen, staan de ouders nu vol verwachting klaar voor de show van Doe Maar. Niet alleen de hits uit de jaren 80 worden meegezongen, maar ook het nieuwere werk blijkt bekend te zijn bij het publiek voorin de zaal. Doe Maar maakt er een feest van en de mooie visuals geven nog net een beetje extra aan de show. Fijn hoor!

PACESHIFTERS
Ramvol is het veld, onze fotografen hebben moeite om erbij te komen. Maar wat een heerlijke bak herrie! Deze jongens zijn een goede aanvulling voor ieder festival. Veel speelplezier, het publiek geniet er zichtbaar van!

CHEF’SPECIAL
De afsluiter van vandaag is Chef’Special. Een mooi eind van een nog mooiere dag en ales wat het festivalpubliek op dat moment nog verlangt. Een heerlijke vibe, vuur en visuals, deze show zit prima in elkaar. Het moet worden gezegd: de liefhebbers van het stevigere werk zijn nu een wel beetje afgehaakt, maar zitten met een biertje in de hand op het veld. Voor alle anderen is Chef’Special een waardige afsluiter.

We verheugen ons nu alweer op volgend jaar. Op zaterdag 26 mei 2018 gaan de poorten weer open.