Het Bevrijdingsfestival Overijssel 2017 was weer een groot succes. 3voor12 Overijssel zet de beste en opvallendste acts voor je op een rijtje!

Coely
Coely is een jong talent uit Antwerpen. Met haar 23 jaar heeft ze al meerdere podia aangedaan in Nederland. Op het bevrijdingsfestival zet deze dame dansbare hiphop neer, maar ook haar soulkant laat zij niet onbenut. Met een dijk van een stem laat ze zuivere klanken het veld op stromen en met haar wilde vlechten knalt ze van het podium. De stemming voor deze dag lijkt gezet en bevrijdingsfestival2017 is definitief wakker en los!

Coely

Lakshmi

LAKSHMI
Lakshmi bewijst dat kleine meisjes een enorme strot kunnen hebben. Wanneer ze op het podium staat is het een hele verschijning en weet je niet wat dit mooie meisje, met haar lieve stem, maar donkere make-up, gaat brengen. Samen met haar driekoppige band zetten ze een krachtig optreden neer met prachtige nummers. Een liefdesliedje passeert de revue, maar veelal zijn het donkere, duistere, elektronische klanken, waarbij haar stem verlichtend klinkt. Elektro love in het publiek en on stage!

 

Jett Rebel
Jett Rebel verrast menig mens weer als hij op het podium staat, zo ook in Zwolle. Als een ware hippie zien we hem op het podium verschijnen. Het veld staat afgeladen, Jett Rebel rockt. Met melodieën die op The Beatles lijken doen we een stap terug in de tijd en lijkt het alsof we op Woodstock staan. We zullen daarmee zijn eerste optreden op het Bevrijdingsfestival in Zwolle dan ook niet snel vergeten. Dat hij een gloednieuwe bezetting heeft is dan ook niet te merken, het publiek heeft plezier en Jett misschien nog wel het meest.

Jett Rebel

Ferocious Dog

Ferocious Dog
Een hanenkam gecombineerd met viool en de banjo, dat is Ferocious Dog. Zes man sterk is deze band en ze hebben nog veel meer muziekinstrumenten. Stevige country met een vrolijke en soms gevoelige bluegrassnoot staat op het program! Stil staan kun je niet, ze maken er een heus feest van. Er wordt gesprongen en gedanst door het enthousiaste en zeer gemêleerde publiek. Bovendien, stagedivend de tent uit is het ultieme doel van elke muzikant natuurlijk!

Blaudzun

Blaudzun
De altijd excentrieke Blaudzun speelt de sterren van de hemel met nummers van zijn nieuwe album. Niet allemaal al even bekend, maar dat mag niet deren. Het publiek is enthousiast en danst lekker mee. Het veld bij het hoofdpodium is goed gevuld, iedereen wil Blaudzun graag zien. Zwolle is voor Blaudzun geen onbekend terrein, hij speelde enkele jaren eerder al op het hoofdpodium, maar ook op intiemere plekken op Bevrijdingsfestival. Vandaag speelt hij gelukkig ook een paar nummers van zijn oude repertoire, die uit volle borst meegezongen worden. Het is een waar feest hier in Zwolle!

 

Danny Vera
Rock ‘n roll en vetkuiven, dat hoort bij Danny Vera, met zijn snerpende gitaar. Hij ziet er weer piekfijn uit, deze man uit Middelburg. Maar af en toe lijkt het wel alsof hij aan het rappen is, verrassend leuk! En gelukkig blijven we Elvis er altijd tussendoor horen en daarmee maakt hij menig mens blij.

 

Danny Vera

Son Mieux

Son Mieux
Son Mieux stond hier vorig jaar ook al, op dezelfde plek rond dezelfde tijd. Vandaag beginnen ze rustig, maar vanaf hun derde nummer Easy, die onder andere op 3FM goed scoorde, begint het Zwolse publiek te dansen. Halverwege hun optreden knalt een aantal vaste fans vooraan verschillende confettipoppers richting de band, die hartelijk worden ontvangen door frontman Camiel Meiresonne. Vanaf dan is het feestje in de tent echt begonnen en bewijst Son Mieux opnieuw zeer geschikt te zijn voor de aankomende festivals.
Volgend jaar weer?

Rob Dekay
Voor een feestje moest je om 18:00u bij de Sena Performers Stage zijn. Daar verzorgden Rob Dekay en zijn band een act die, gezien de grootte van het publiek best in een tent van een maatje groter had kunnen staan. Als de zanger uit Deventer vraagt wie het koud heeft, gaan bijna alle handen de lucht in. Daar zegt 'ie wel een oplossing voor te hebben, en zo blijkt. Zodra de banjo ingezet wordt krijgt de band letterlijk iedereen in beweging, en met een cover van volkszanger Frans Duijts is het kroeggevoel compleet. Als Rob tegen het einde van de show vraagt wie het al wat warmer heeft, laat het publiek opnieuw massaal van zich horen. Een fijne toevoeging aan de line-up.

Rob Dekay

Knarsetand

Knarsetand

Knarsetand
Als een koning stond het vernieuwde Knarsetand op het podium van het Danstheater, met mantel en al. De band, die reggae en ska met harde drum 'n bass als geen ander weet te combineren, blijkt geliefd in Zwolle. Het veld staat ramvol en de energie van zanger en toetsenist Martijn Holtslag weet iedereen te bereiken. Waar achterin een beetje gegrooved wordt, gaat het voorin helemaal los. Moshpits, vliegend bier, alles gaat eraan. Na een dik uur wordt de set afgesloten met een groots applaus en veel gejuich, en terecht!

 

Bazzookas
Het Nederlandstalige Bazzookas maakt je warm op deze toch wat koude dag. Voetjes van de vloer, dansen maar! Nederlandse Ska, dat hoor je niet vaak. Trompet en trombone, niets is te gek. De zanger zet de boel op z'n kop door stagedivend het publiek rond te gaan.

Bazzookas