Zuivere klanken van Jeangu Macrooy vullen een vol Burgercafé

Een heerlijke muzikale woensdagavond die je niet had willen missen.

Tekst: Mieke Hissink Foto: Jelmer Gremmen Photography ,

Afgelopen woensdag stond Jeangu Macrooy in het Burgercafé en speelde daar een intieme set voor een geïnteresseerd publiek. Zijn mooie stem werd met veel applaus ontvangen, het was een heuse traktatie voor onze oren.

Jeangu Macrooy, Serious Talent bij 3FM en na afgelopen woensdag weten wij in Deventer ook waarom! De uit Suriname afkomstige 22-jarige zanger is sinds twee jaar in Nederland en vanaf dat moment bezig zijn carrière van de grond te krijgen en niet zonder succes. Normaliter staat hij met een hele band, maar wij krijgen in het café een akoestisch concert, met alleen de zanger. Dit maakt het klein en intiem.
Met zijn prachtige stem weet hij zowel een hoge als lage noot te raken en alles vol en zuiver. Hij heeft een donkere en heldere stem. Vooral het openingsnummer Gold maakt dat het hele café stil is, het is zowel spectaculair als prachtig. We kunnen hem een èchte singer-songwriter noemen, zijn nummers luisteren lekker weg, met invloeden van indie en blues, maar ook zijn wereldse roots komen naar voren. Hij speelt voornamelijk eigen nummers.

Zijn debuut EP ‘Brave Enough’ is 7 april van dit jaar uitgekomen. Naast eigen nummers zingt hij ook enkele covers. Hij zou soms wel net even iets meer buiten de lijntjes mogen kleuren, zijn mooie donkere stem op een iets rauwere manier neerzetten. Maar zijn enthousiasme maakt een hoop goed. Hij krijgt het publiek mee, iedereen kijkt en luistert met plezier naar zijn performance.

Behalve 3FM heeft OOR deze zanger ook in het vizier. Tijdens aankomende Popronde mag Jeangu zich OOR Talent noemen, samen met nog 12 andere namen. In totaal zullen er 138 acts langs 40 steden gaan.
We gaan nog veel van hem horen!