Whiskey, kilts en muziek

Een gezellige sfeer op Whiskey & Music in Hengelo

Tekst: Nandy Siemerink / Foto's: Renaldo Markus - buro074.nl ,

Voor de tweede keer werd op 9 september Whiskey & Music bij Poppodium Metropool in Hengelo georganiseerd. Muziek, lekker drinken en een topsfeer: genoeg redenen voor ons om erbij te zijn. Lees hier ons verslag.

Bij Metropool staat een lange rij voor de uitverkochte editie van Whiskey & Music wanneer we aankomen. Er hangt een warme sfeer en het publiek wordt vriendelijk verwelkomd door de heren van The Charles Darwin Selection, die naast de rode loper heerlijk aan het spelen zijn. Bij binnenkomst word je onthaald met een glaasje voor de proeverij en een flesje water. De eerste kleine proeverij is in het cafe al klaargezet en de eerste nieuwsgierige mensen proeven daar de eerste soorten whiskey. Ook kunnen de heren hier hun baard en haar laten stylen door de barbiers van Baard en Haar.

Het eerste optreden in de Kleine Zaal vanavond is van Tim Vantol, een akoestische sessie deze keer. Er wordt heerlijk geborreld in de zaal, zoals het hoort op een whiskeyproeverij. Mensen lopen het gehele optreden in en uit de zaal en kunnen in de Grote Zaal terecht bij verschillende slijters voor de vele soorten whiskey. Op het podium draait dj Minx bijpassende plaatjes, ook staat er op het podium een stand met een behoorlijk aantal Schotse kilts! De gehele avond door is de Grote Zaal gezellig gevuld en staan mensen gezellig bij te kletsen aan de statafels onder het genot van een biertje of een van de tig soorten whiskey. Wat een fijne sfeer!

In het Muziek Café is deze avond ook nog een podium, hier spelen meerdere keren op de avond de heren van The Charles Darwin Selection. Iedereen is enthousiast over hun muziek en het past ook gewoon super goed in het café, de sfeer is super en mensen doen lekker mee. The Charles Darwin Selection heeft invloeden van blues, bluegrass en swing. De vier muzikanten wisselen onderling tussen alle instrumenten die ze kunnen bespelen bijvoorbeeld trompet, banjo, ukulele, wasbord en lapsteel gitaar. Ze zijn een voor een allemaal keurig gekleed in mooie kledij en met een hoofddeksel op. Door het enthousiasme van deze band sta je niet snel stil tijdens hun optreden! En voor alle mensen die door het dansen en de heerlijke whiskeys toch een beetje trek hebben gekregen staat Ray's Cooking buiten voor ze klaar met heerlijke hamburgers, nacho's en andere gerechten.

De Kleine Zaal wordt deze avond afgesloten door Scrum. De zaal stroomt aardig vroeg vol met mensen en zo blijft het ook het volledige optreden. Wat zetten die gasten een te gek optreden neer! Scrum is een powerfolk band en speelt met onder andere een accordion, banjo en een doedelzak. Na het optreden is er in het café nog een afterparty, voor de laatste keer van de avond treden de heren van The Charles Darwin Selection op. Al met al is het een hele gezellige tweede editie van Whiskey & Music. We kunnen niet wachten tot volgend jaar!