Tjing Tjing raakt de juiste snaar in Metropool

Het café is de perfecte plek voor hun muziek

Tekst: Anne-Marie Kok / Foto's: Willem Stolk. ,

Afgelopen zaterdag stond gelegenheidsformatie Tjing Tjing op het podium in Muziekcafé Metropool in Hengelo. Overgeplaatst van de kleine zaal naar beneden, maar dat was vooral een voordeel. Het café was goed vol en de muziek van André Manuel en Roos Reebergen leent zich uitstekend voor de wat intiemere sfeer.

De muziek laat zich lastig omschrijven. Nederlandstalig, een stevige rocksound, maar ook zacht en teder. De rauwe stem van André gaat wonderwel samen met het fijne geluid van Roos.

Tijdens de eerste nummers van de show moest het publiek duidelijk nog even wennen aan de band, maar al gauw draaide dat helemaal om en werden Roos en André enthousiast omarmd. Ze speelden vooral nieuwe nummers, die ze samen hebben geschreven, maar ze schuwden ook een enkele cover niet. Roos nam het voortouw bij ‘Meisjes’ van Raymond van ‘t Groenewoud en André zong nog een van zijn eigen klassiekers.

Een lekker muzikaal avontuur dus, deze gelegenheidsformatie. De nieuwste plaat (met artwork van Adri Karssenberg) vond na afloop gretig aftrek bij het publiek en dat is toch vaak een aardige graadmeter voor het succes van een show. Kijk hier naar ons fotoverslag!