TOP-TSG presenteren hun album in Atak

Zes talenten zijn tot bloei gekomen in dit mooie project

Tekst en foto's: Serge Hasperhoven ,

Afgelopen jaar hebben de zes leden van Top-TSG, een coachingstraject van het Twentse Songschrijvers Gilde al de nodige optredens verzorgd, in Twente en daarbuiten. Vanavond sloten ze het traject af met de presentatie van hun gezamenlijke album. Dat deden ze in een redelijk gevuld Atak, waar ze allen een korte show mochten verzorgen. Ze brachten hun nummers solo ten gehore, maar ook in de vorm van duetten. Zes solo-optredens om precies te zijn, en drie duetten.

Lotta Rasva opende de show. Mooie persoonlijke songs over de dingen die haar bezig houden, zoals pesten en relatieproblemen. Naast songschrijver ook een begenadigd verteller! Daarna was het de beurt aan Elske Haverkamp, die een paar weken daarvoor nog mocht openen voor Tim Akkerman. Vandaag was ze wat nerveus, maar haar songs klonken mooi. Thijs van Meeuwen bracht de meest donkere liedjes van het stel. Geïnspireerd door Metallica en Russische stadjes. Sasja van der Oord onderscheidde zich door het gebruik van de Franse taal. Dat gaf het optreden een intieme sfeer, en paste mooi bij de songs. Marco Espinosa bracht popsong, naar eigen zeggen ‘in de stijl van Espinosa’. En de afsluiter was Jason van Eunen. Als enige trad hij op met band en dat was een prima afsluiter van de avond.

Al met al een geslaagde avond! Voor deze zes is het coachingstraject afgelopen, maar vanaf nu gaan vier nieuwe talenten aan de slag om zich te ontwikkelen in de muziek.

Zie hieronder ons fotoverslag.