SKIP&DIE ontdooit vastgevroren stress

Sunshine Rebellion in de Nederlandse winter

Tekst: Marieke de Kruiff / Foto's: Anne-Marie Kok. ,

Loskomen en wild worden. Wij Nederlanders kunnen dat niet zo gemakkelijk. Vooral niet in de koude wintermaanden als de temperatuur zakt tot onder het vriespunt. Daarom werd het vrijdag 2 december 2016 tijd om de dikke jas van ons af te gooien en het lichaam te bevrijden van opgekropte stress. In de kleine zaal van Metropool in Hengelo gebeurde precies dat. De band SKIP&DIE liet ons met hun Sunshine Rebellion Tour dansen in de zon. Het bracht ons naar verre landen en voerde ons mee into space. We mochten opwarmen, loslaten en even alles vergeten.

Het is onmogelijk om niet onder de indruk te zijn van de performance van artiest en zangeres Cata.Pirata. Haar uitstraling op het podium is prachtig, sterk en explosief. Ze geeft een constante stroom van positieve energie aan haar publiek zonder daar een moment in te verslappen. Producer Crypto.Jori, gitarist Daniel.Rose, en percussionist/gitarist Gino.Boombambu zorgen voor de muzikale eenheid die terug te horen is in de samensmelting van verschillende ritmes zoals: tropical, rap, dub, ghettotech, en afrofuturistic beat.

De vesten en truien gaan uit, want het wordt warm in de zaal. Tropisch warm. Na het vierde nummer krijgt SKIP&DIE de hele zaal aan het dansen. Het is muziek waar de connectie voorop staat. Die connectie is vooral aan het eind van het concert te voelen als de band te midden van het publiek de laatste twee nummers akoestisch speelt, wat erg bijzonder is. Ga het zien, het is het waard!