Roots Rising presenteert overtuigende live-show en EP in vol Burgerweeshuis

De reggae/pop/hiphop band uit Deventer en Zwolle neemt iedereen mee op reis

Tekst: Martijn Holtslag Foto's: Click Rick Photography ,

Na de succesvolle Bambambiddybongbong avonden, een bak aan gigs, een paar clips en singles is het eindelijk zover: de eerste EP van Roots Rising getiteld "Free". Deze verdient een waardige geboorteviering in het Burgerweeshuis te Deventer. Dat vond de achterban ook, die in grote getale aanwezig is om hun lokale helden te supporten.

Als opwarmer staat de Utrechtse rock/reggae formatie I’m With Stupid op het podium. De lol spat van het podium af, en de nazomerse warmte van buiten wordt binnen al snel bereikt. Onder gejoel van het publiek gaan de shirts dan ook uit. Het is duidelijk dat we hier met geloofsgenoten te maken hebben van Roots Rising!

Het optreden van Roots Rising begint spannend, met een gitaarsoundscape. Onder luid applaus komen de blazers op die onder het geluid van de ondersteunende ritmesectie een Arabisch klinkende brassline de zaal in knallen. In de langzame dub opbouw wordt het publiek langzaam meegesleurd in het verhaal van Roots Rising. Onder luid applaus komen ook de twee frontmannen en frontvrouw het podium oplopen. Onder leiding van MC Fabian Schrijver wordt het publiek wakker geschud. De eerste grooves knallen er in, en de sfeer zit er goed in.

De liedjes, die doen denken als een crossover tussen Chef'Special, Bob Marley en Beef, blijven de hele show vol dynamiek. Het wisselt weloverwogen af van wat meer rockende stukken waarop het publiek meespringt tot rustigere semi-akoestische stukken. Pakkend is frontman en liedjesschrijver Bob Joossen die met zijn karakteristieke stem het publiek in de teksten oproept tot revolutie. Revolutie blijkt een thema voor de band. Peace, Love en Unity worden hier goed vertegenwoordigd. Opmerkelijk is de muzikaliteit en de aandacht hiervoor. Alle bandleden lijken perfect op elkaar ingespeeld en weten elkaar op de juiste momenten de ruimte te gunnen. Van overweldigende blazersolo's tot minimale percussie- en toetsensolo's, alles past tot in detail.


Een mooi moment is de toegift: de percussionist en jarige drummer komen het podium op en vragen het publiek mee te klappen, waarna de twee een ware spectaculaire drum-percussie battle met elkaar aangaan. En wat zijn ze strak. De band valt in en het publiek gaat los op deze geslaagde viering van Roots Rising’s eerste keiharde wapenfeit, de EP Free. De muzikaliteit, passie en overtuigingskracht stralen van het podium!
Van deze band gaan we nog veel horen! En dat kan nu al thuis; de EP Free is tijdelijk gratis te downloaden van hun homepage!