Rico & Sticks spelen uitverkocht Metropool plat

Vijftien jaar geschiedenis in bijna twee uur

door: Anne-Marie Kok. ,

Afgelopen zaterdag staat er een mooi affiche op de gevel van Metropool in Hengelo. Rico & Sticks met #OPGEZWOLLETOTNU. Twee mannen vooraan op het podium, één man achter de tafel en gaan!

Deze zaterdagavond is een fijne avond om je te laven aan veel oud werk van de mannen van Opgezwolle. Dat merk je direct in de zaal. Het publiek heeft er zichtbaar zin in en kan nauwelijks wachten tot Rico & Sticks. Waar je veel dertigers en veertigers verwacht, die de begintijd nog hebben meegemaakt, is er ook opvallend veel jong publiek. Maar een ding hebben ze gemeen: alle teksten worden van begin tot eind meegeschreeuwd.

Later in de show speelt Dazzled Sticks nog een paar tracks mee, en het gitaargeluid geeft een mooie afwisseling. Bijna worden de mannen te soft, want tegen het einde van de show trekken de mannen een klein jochie het podium op, die vol over tuiging zijn rol pakt en vrolijk meedanst en rapt. Cheesy? Eigenlijk wel, maar het werkt en het publiek vindt het prachtig. En de toegift? Natuurlijk ‘Het Verre Oosten’! Het blijft nog lang onrustig bij Metropool.

Zie hier ons fotoverslag.