Randrock 2016 – The Freedom Edition

Speciale editie voor Hemelvaartsdag én Bevrijdingsdag

door: redactie Enschede. ,

Hemelvaartsdag, de dag van Randrock, en Bevrijdingsdag vallen dit jaar beiden op 5 mei. Daarom wordt dit een speciale Randrock editie, waar op twee grote podiums bij Café Het Wapen midden in Vriezenveen tussen 13.00 en 1.00 uur Freedom en het vieren van een feestje centraal staan. Met veel Vriezenveense, Nederlandse en ook internationale topartiesten uit Frankrijk en zelfs Nicaragua wordt het dit jaar wederom een editie met voor elk wat wils. Omdat de jeugd de toekomst heeft, pakken we ook groots uit voor de kleintjes. Van Sesamstraat tot de Kidz-DJ-Discoshow, een drumworkshop, schminken, zelfs een heel skatepark voor BMX-fietsen en nog veel meer.

Randrock goes international
Met La Cuneta Son Machin uit Nicaragua staat er een heuse grammy-nominatie op de het Randrockpodium. Met hun mix van traditionele Nicaraguaanse muziek met hiphop, metal en rock vertellen zij het verhaal van hun land over de hele wereld.

Scarecrow bestaat uit vier jongens uit Toulouse, Frankrijk die een werkelijk bijzondere mix van hiphop en blues ten gehore brengen, uniek voor de Nederlandse podia, op 5 mei op de Randrock stage!
 

Vriezenveense line-up, o.a. met de Vriezenveense Harmonie
Met Trinity, 5 Beans in the Wheel en het Let Love Rule Project is Vriezenveen goed vertegenwoordigd. Trinity met hun mix van Zuid- Amerikaanse en Ierse folk met Afrikaanse beats en pop grooves. Legendarische rock van de 5 Beans in The Wheel en een bijzondere samenwerking tussen de Vriezenveense Harmonie, de rockband Superunknown en een bekende Vriezenveense zangeres! Deze unieke samenwerking vindt plaats in het kader van de Week van de Amateurkunst.

 

Ook Bonnie, Erwin Nijhof en Fratsen
Even terug naar Nederland: Bonnie St. Claire, populairder dan ooit! Geen wonder, want na een leven vol ups en downs staat zij weer vol overtuiging op het podium. Net als Erwin Nyhoff – The Boss – die na een grillige carrière van Pinkpopartiest tot afwasser op Randrock het repertoire van Bruce Springsteen nieuw leven in zal blazen.

Ieder festival heeft zo zijn Fratsen, zo ook Randrock. Deze Diepenheimse band met zanger/frontman cabaretier André Manuel geeft acte de presence in Vriezenveen.

 

Stampen en rocken
Casa de la Muerte zal het Randrockfeestje een flinke doorstart geven met hun stampende HellbillyMexicanBalkanPolkaRock en hun, uit Odessa ingevlogen, frontvrouw Maruscha Mila Vilankova die menige Randrocker het hart sneller zal doen kloppen!

Misschien wel de meest spannende band van Nederland, alternatieve rock krijgt een nieuwe betekenis met Donnerwetter, bestempeld als OOR-talent en een nieuw album op komst! The Grand East is rock ’n soul van de hoogste plank, van Eurosonic tot de Zwarte Cross, 5 mei knallen ze de stoeptegels uit het Westeinde, gaat dat zien!

De U2 tribute band In The Name Of speelt ieder optreden als of het hun laatste is, met enorme overgave kruipen ze in de huid van Bono, The Edge, Adam en Larry, een bijzondere muzikale ervaring.

 

Knallende afsluiting
East & Young, twee dj’s uit het oosten hebben de eer om Randrock af te sluiten. Ken je ze niet: ze vliegen de hele wereld over, van Dubai naar Canada. Ook zijn ze graag geziene gasten op Mysteryland en Sensation. Op 5 mei sluiten ze Randrock knallend af!

 

Randrock is het gezelligste GRATIS festival in Twente dat elk jaar plaatsvindt op Hemelvaartsdag. Op de 14e editie van Randrock zullen vele topartiesten in allerlei genres optreden op de twee podia aan het Westeinde bij Café Het Wapen van Vriezenveen. Randrock is een festival voor jong en oud(er). Meer info op www.randrock.nl. Houd ook Facebook in de gaten voor het laatste nieuws, o.a. het tijdschema.