Popronde Enschede dit jaar grootste ooit

Diverse bands en muzikanten in de binnenstad

door: redactie Enschede. ,

Het grootste rondreizende festival van Nederland doet dit jaar 40 steden aan, Enschede maakte vandaag haar programma bekend. Dertig topbands waaronder The Grand East, Radio Eliza en NNENN komen op vrijdag 18 november naar het centrum van Enschede. Bijzonder dit jaar is dat deze editie de grootste Enschedese ooit is met negentien deelnemende locaties en dertig optredens. Alle optredens zijn gratis toegankelijk.

Nieuwe locaties in Enschede
Tijdens de Popronde vormen locaties in het centrum van de stad een etalage voor opkomend Nederlands talent. Naast café’s en poppodia fungeren ook een kledingwinkel, boekhandel, guitarstore, gameshop en platenzaak als podia. Nieuw deelnemende locaties zijn dit jaar café Soestdijk, SamSam, Eetcafé CP en Kaj’s Guitarstore. De Nachtkelder en Vestzaktheater zijn weer van de partij. Veder doen weer mee: Concordia, Atak Saxionzaal en de Atak-studio’s, Jansen, België, De Pimpelaar, Novi, Bolwerk en de Beiaard. Tijdens Popronde Enschede vinden voor de officiële start van het programma een aantal previews plaats: boekhandel Broekhuis, 479Vintage, Planet of Sound, Comicasa en Kaj’s Guitarstore.

Overzicht in t kort: het programma in Enschede
Na de previews ‘s middags verspreid door de binnenstad start om 20.30u het programma van Popronde Enschede met NNENN in het Vestzaktheater. Vanaf 00.00u is Atak de plek waar de afterparty losbarst, met dj Dwars en wordt er gedanst tot in de late uurtjes. Kijk voor het gehele programma van Enschede op popronde.nl of download de superhandige popronde-app.

Speciale talentpodia 3voor12, OOR en 3FM
Op het Atak-podium staan door 3FM Serious Talent geselecteerde bands. Concordia is tijdens deze editie het 3voor12-podium, waar bands spelen die door Nederlands grootste popplatform 3voor12 worden gezien als hét opkomende talent. De Atak-studios mag zich OOR-podium noemen, met door het muziektijdschrift OOR aangedragen talenten. Never Mind The Hype, het platform voor ‘Everything heavy, alternative & deviant’, draagt meerdere bands aan die op verschillende podia spelen.

Organisatie
De Popronde wordt georganiseerd door initiatiefnemer stichting Popwaarts in Nijmegen in nauwe samenwerking met lokale muziekorganisaties. In Enschede werkt Popronde-coördinator BBproductions samen met PAMM-productions van de Popacademie, Rbookings, Enschede Promotie, Atak en de deelnemende locaties. Gemeenschappelijk doel vanuit de Popronde is de signalering en promotie van talent, doorstroom naar een groter publiek en voeding van de Nederlandse popmuziek. Partner en Overijsselse popnieuwssite 3voor12/overijssel onderschrijft deze doelstelling en doet verslag in woord en beeld.