UNIEKE PLATEN & CD- BEURS OP 28 MEI IN DE "WEIJENBELT" TE ZWOLLE

Hank Monteban en Antoinette Kroon van Diskid uit de Sassenstraat in Zwolle hebben weer alles uit de kast gehaald om hun beurs cachet te geven.

Redactie Zwolle ,

Op 28 mei a.s. wordt de zesde editie ( foto: eerste editie nog in de Broerenkerk ) van de door hen georganiseerde beurs gehouden. Wijkcentrum "De Weijenbelt" in Berkum is inmiddels de vaste locatie van deze platen- en cd happening.
De door muziekliefhebbers geliefde en uitstekend bezochte internationale beurs is gemakkelijk bereikbaar met openbaar vervoer en er is gratis parkeerruimte.

Bekende en gerenommeerde handelaren staan borg voor een aanbod van grote diversiteit en goede kwaliteit. Er zijn talloze specialisten met gangbare platen en collectors items in vrijwel alle genres zoals: heavy metal, jazz, blues, country, punk, dance, world, sixties, seventies, eighties, nineties en nieuwe releases. Alle muziekgenres zijn vertegenwoordigd. Er is veel rock en pop maar zelfs als je bijvoorbeeld zoekt naar 78 toeren platen op jazz gebied, dan zal dat gemakkelijk te vinden zijn. Iedere bezoeker ontvangt na binnenkomst een plattegrond annex overzicht van alle standhouders en wat ze te bieden hebben.

Beursregels bepalen dat er geen handel mag plaatsvinden voordat de beurs opengaat voor publiek. Extra aantrekkelijk.is de deelname van een relatief grote groep particuliere aanbieders. Prijzen blijven daardoor heel redelijk. Er is momenteel een duidelijke verschuiving van cd naar vinyl. Het percentage platen zal naar verwachting zeker 65% van het totale aanbod gaan uitmaken. Fantastisch ook voor de jonge beginnende vinyl verzamelaar, die op deze beurs ook met een relatief mager budget een enorme boost aan zijn of haar collectie kan geven.

Diverse artiesten geven acte de presence en treden her en der over de beurs op. Omdat er altijd akoestisch wordt gespeeld verhoogd dit de muzikale sfeer. Alle 5 voorgaande edities is de blues- americana en skiffleformatie "Bottle Up and Go! " erbij geweest en ook nu weer, zodat Hank & Antoinette inmiddels spreken van hun" beursorkest." De energieke rockband Drive by Wire treedt op, de getalenteerde jonge garagerockers van Magnetic Spacemen en singer/songwriter Sasja. Een tentoonstelling van muziek gerelateerde kunst wordt verzorgd door Henk Zielman.

De entree gaat €4 bedragen en parkeren is gratis. De beurs vindt plaats tussen 10.00 - 17.00. Vanaf het station: buslijn 3 (Berkum). Vanaf de A 28: afslag Zwolle Noord en voor het PEC Zwolle stadion linksaf. Vanaf Almelo: direct na het PEC Zwolle stadion rechtsaf. Via info@diskid.nl is extra informatie te verkrijgen en onder voorbehoud van beschikbaarheid kunt u zich nog aanmelden voor het huren van een stand op 28 mei.