Organisator Lotte Aarnink over Factor10

Bands met potentie spelen op showcase in Haaksbergen

Tekst: Sjoerd van Ommen / Foto: Neria Boezen ,

Factor 10!LIVE is onderdeel van het evenement Factor 10 dat in Haaksbergen wordt georganiseerd. Het is een aantal jaren geleden ontstaan op de zaterdagavond in de vorm van dancemuziek, met sinds vorig jaar de zondag erbij in het teken van live-muziek. Dit jaar betekent dit de showcase van de artiesten die Lotte vertegenwoordigt als boeker vanuit haar bedrijf Lotte Books It ALL.

Lotte nodigt deze avond gericht programmeurs uit en hoopt dat ze de bands willen neerzetten op hun festivals en bij hun podia. Het is een manier om deze nog onbekende bands te tonen aan potentiële festivals en podia. Voor de muziekwereld is deze dag een showcase. Uiteraard is dit tevens toegankelijk voor iedereen die houdt van live-muziek en een gezellige middag/avond. Dit is nu gewoon een mooie gelegenheid, omdat Lotte naast haar boekingsbureau ook in de organisatie van Factor10!LIVE zit.

De volgende bands treden dit jaar bij Factor10!LIVE:
Rusty Roots is een band uit België die nauw samenwerkt met Mario Goossens (drummer Triggerfinger). Hij heeft namelijk de vorige plaat van Rusty Roots geproduceerd en gaat ook de nieuwe plaat produceren waaraan momenteel hard wordt gewerkt. Rusty Roots is van oudsher een bluesband. Sinds 2014 zijn ze zich breder gaan oriënteren, waarmee de sound vergelijkbaar is met Triggerfinger. Rusty Roots trok met hun single ‘Sidewalk’ zelfs de aandacht van Coldplay. Ze hadden op de website van Coldplay de clip ingezonden, waarna de band van wereldformaat hiervan onder de indruk was, en dit online deelde.

Doe Maar Na is zoals de naam al doet vermoeden een tributeband van Doe Maar. Deze tributeband werd samengesteld voor een eenmalig optreden, maar al gauw stroomden de optredens binnen. De vier muzikanten besloten daarom verder te gaan met het delen van deze gemeenschappelijke passie.

Living Room Heroes is een Nijmeegse band die Amerikaanse rootsmuziek maakt. Wat begon als een duo geïnspireerd door muzikanten als Amos Lee en The Wood Brothers, werd na een wild avontuur in Parijs een voltallige band. Onderlinge chemie en ruimte voor improvisatie vormen sindsdien de basis waar de band op drijft. Momenteel zijn ze druk aan het schrijven van een nieuw album, waarvan enkele nummers te horen zullen zijn tijdens de showcase.

De muziekportretten van Koppen uit Amsterdam zijn korte muziek-improvisaties die ter plaatse worden geïnspireerd op haar omgeving. Een schilderwerk van klank, aan de hand van iemand uit het publiek. Het vangt de persoon en het moment in een levend portret. Dit wordt pas echt duidelijk als je het ziet en zelf ervaart.

The Hubschrauber is een lo-fi indierockband uit Nijmegen. Ze hebben afgelopen zomer al een Engelse tour gedaan en een aantal optredens verzorgd in Duitsland. Hun sound is te vergelijken met Spraklehorse, Eels en The National. Ze stonden al in het voorprogramma van onder andere Navarone, De Staat en Bombay. Momenteel werken ze hard aan hun nieuwe plaat, die later dit jaar zal uitkomen.  

De Zwolse indieband Aspen Gems heeft een kenmerkende eigen jaren tachtig sound geïnspireerd door bands als de Editors en The Cure. Onlangs is hun nieuwste single ‘Lightning’ uitgekomen, die al door diverse radiostations werd gedraaid. De band schrijft verder aan nog meer nieuw materiaal dat dit jaar uit zal komen.

Als je aan Lotte Aarnink vraagt waarom je Factor10!LIVE niet mag missen, dan weet ze het wel. “Je krijgt kwalitatief goede bands te zien, die serieus met hun vak bezig zijn. Belangrijk hierbij vind ik ook de energie die de bands uitstralen tijdens het optreden, zodat het publiek geboeid blijft. Het programma is heel divers waarin de gezelligheid vooral centraal staat”.

Kaarten zijn (online) verkrijgbaar voor €7,50 in de voorverkoop en aan de deur voor € 10,-. Het evenement vindt plaats in Zalencentrum Het Hagen te Haaksbergen. De zaal is geopend vanaf 15.00 uur. Voor meer info zie www.factortien.nl