Knus Atak wordt warm voor Dann Thomas

Single release is een sfeervolle avond vol variatie en vrienden

Tekst: Myrthe Veenstra / Foto's: Willem Stolk. ,

Op zaterdag 16 april is de Saxion Zaal even helemaal van Dann Thomas. De Enschedese singer-songwriter timmert nog helemaal niet zo lang aan de weg maar heeft genoeg in huis om een goedgevulde kleine zaal een avond lang te vermaken. Met als toetje de release van zijn nieuwe single: 'The Woman is Always Right', mét videoclip nog wel!

Het voorprogramma van de avond wordt verzorgd door Daniel Cane. Deze vrolijke singer-songwriter heeft voor de gelegenheid een gitarist meegenomen. Het publiek druppelt binnen en neemt plaats aan de knus gedekte tafels die voor de gelegenheid in de zaal zijn geplaatst. Steady as always speelt Daniel Cane een flink aantal lekkere nummers, waaronder het prachtig gevoelige 'Hold On' dat hem naar de Top 100 van Giels Talentenjacht bracht. Toch kan hij het vrij tamme publiek nog niet echt op te warmen.

Indrukwekkend

Om 21.00 uur betreedt Dann Thomas (Danny voor intimi) in een voor hem ó zo kenmerkend geblokt overhemd het podium. Wat direct opvalt is zijn prettige stemgeluid. Dann en zijn band staan vol energie en enthousiasme op het podium en spelen een aantal lekkere uptempo popnummers met précies genoeg gitaar. Een goed begin van de avond! Zijn eigen nummers worden afgewisseld met af en toe een cover tussendoor. Van Joe Bonamassa bijvoorbeeld, of een medley van zijn grote held Bryan Adams. Dit doet hij absoluut niet onaardig en het zorgt voor afwisseling in de set. Eigenlijk zijn die covers nog helemaal niet nodig. Dann’s eigen nummers zijn sterk genoeg om een de avond mee te vullen.

Dat Dann Thomas naast lekkere uptempo nummers nog meer in huis heeft bewijst hij als hij de korte catwalk betreedt. Hij speelt een aantal akoestische nummers en weet daarmee te ontroeren. Vooral het nummer voor zijn overleden dochter maakt behoorlijk wat indruk. Ook het duet met zangeres Jill is "truly beautiful".

Het moment

Voor we toekomen aan het hoogtepunt van de avond gooit Dann er nog een aantal lekkere nummers tegenaan. Je ziet overduidelijk dat hij geniet en dat de show naarmate de avond vordert alsmaar sterker en beter wordt. Wat Dann wel nog even moet doen is zijn band wat beter opvoeden: hij heeft een uitstekende band om zich heen verzameld, al zijn sommigen nog wel erg druk bezig met bier drinken en minder met muziek maken.

Dan is het moment daar: de release van de nieuwe single + videopclip. 'The Woman is Always Right' is een fijn popnummer dat lekker in het gehoor ligt. De clip is geschoten in Enschede in samenwerking met Atak TV. Na de presentatie sluit Dann de avond af met het toepasselijke 'With A Little Help From My Friends’ van de Beatles. Wij kijken al reikhalzend uit naar zijn volgende single.