K's Choice is terug en ze knallen voluit

Veel liefde en dankbaarheid vanuit de band en publiek

Tekst: Nandy Siemerink / Foto's: Serge Hasperhoven. ,

Maandag 19 september staan ze klaar voor hun eerste zaalshow in maanden. Het is tevens het laatste optreden van 2016. Dit kan maar een ding betekenen: ze gaan er meer dan 100% voor vanavond! Bekijk hier ons verslag + foto's van een geslaagde avond.

Bij binnenkomst kun je bij de garderobe een poster mee pakken die je aan het einde van show kan laten signeren op de foyer boven, een goed begin! Het voorprogramma vanavond is Reiger, de band van Mathijs Peeters (bekend van onder andere The Gasoline Brothers). Het is een heerlijke garagerockband met wat Amerikaanse invloeden. Ze spelen hun nieuwe en eerste EP die eerder deze maand is uitgekomen. Het resultaat is erg verrassend met veel gitaarwerk. Super om te zien dat de band een goede connectie heeft met het publiek, mensen klappen enthousiast.

Dan is het nu aan K's Choice: de band komt op waarbij zangeres Sarah als laatst het podium betreedt. Het publiek staat al lekker te springen. Ze hebben veel tijd besteed aan het licht op het podium, bij alle nummers gedurende show past het licht goed. De afwisseling van rustige en heftige nummers is ook erg fijn om te horen. De band heeft onderling veel contact, de gitaristen en zangeres komen een aantal keer bij elkaar om samen te spelen, Sarah verontschuldigt zich tegen over het publiek: 'Hopelijk duurt de show jullie niet te lang', waarop het publiek heel hard begint te klappen en te juichen wat toch duidelijk maakt dat deze avond niet lang genoeg kan duren. Ze spelen vanavond erg veel nummers van hun album uit 2015 (The Phantom Cowboy) maar ook nummers zoals 'Not an Addict' en 'Believe' ontbreken niet. Ook bedankt ze een van haar crewleden die na meer dan 25 jaar mee gereisd te hebben nu toch vertrekt. Hij komt zelf nog even op het podium om zijn verhaal te vertellen, kort maar krachtig vertelt hij dat hij een super tijd heeft gehad met de band.

Als toegift beginnen ze met het prachtige en rustige nummer 'Come Alive'. Wat is deze avond toch snel voorbij gegaan met zo'n fijne afwisselende setlist. Aangekomen bij het allerlaatste nummer maakt Sarah nog bekend dat ze even naar de merch tafel komen om te signeren. 'We are Glaciers' is dan ook het allerlaatste nummer wat ze spelen, het wordt erg donker op het podium. Tijdens deze track zijn er alleen wat spots aan wat het optreden vrij mysterieus maakt, je ziet vooral nog wat schimmen en hoort voornamelijk instrumentale muziek. Jong en oud staat te genieten van die laatste moment en ze kijken dan ook aandachtig naar het podium. Met een luid applaus loopt de band dankbaar af. Op dat moment schakelen we over op dj Minx. Ze heeft veel plaatjes klaar liggen waaronder van Danko Jones en The Last Shadow Puppets. Wat een fijne geslaagde avond!